23948sdkhjf

Valby-virksomhed stryger ind på nyt marked

Valby-baserede Wavecare var ganske vist på jagt efter et nyt marked, men virksomheden havde ikke forestillet sig, det skulle findes i Frankrig. Det ændrede et delegationsbesøg fra landet på, og til næste år er det forventningen, at 30 pct. af Wavecares omsætning skal hentes netop her.

Det fortæller Udenrigsministeriet i en case-historie på deres hjemmeside.

Wavecare drives af parret Eva og Bjørn Wennerwald og producerer omsorgsteknologiske løsninger til beroligelse, eksempelvis sanserum med specialdesignet lyd, lys og billede, som særligt bruges på psykiatriske hospitaler og fødestuer.

Opfordring fra ambassaden

Indtil for et år siden var løsningen ikke at finde noget sted i Frankrig. Men i skrivende stund er Wavecare installeret på i alt 12 franske hospitaler, mens aftaler med 15 yderligere hospitaler er i pipeline.

– Vi var i gang med at undersøge, hvad det næste marked skulle være for os. Det måtte godt være tættere på Danmark end Kina, Sydkorea og Canada, hvor vi allerede er. Men vi havde ikke regnet med, at det skulle være Frankrig. For det er jo kompliceret og omstændeligt – troede vi, fortæller Eva Wennerwald, men henvisning til det berygtede franske bureaukrati.

Vejen skulle dog vise sig lettere end forventet, og første skridt blev mere eller mindre taget ved et tilfælde.

Gennem organisationen Healthcare Denmark, der fremmer danske virksomheder inden for sundhedssektoren i udlandet, kom Wavecare på programmet for et større delegationsbesøg fra Frankrig til Danmark, hvor netop løsninger til psykiatrien var på programmet.

I Frankrig var interessen ifølge Eva Wennerwald så stor, at det efterfølgende var ambassaden i Paris, der selv foreslog vores lille virksomhed at kigge mod det store Frankrig.

– Og det viste sig jo, at de havde set helt rigtigt, siger direktøren i dag.

En enorm sundhedssektor

For det førte til, at Wavecare blev en del af en alliance af virksomheder, som producerer løsninger specifikt til ældresektoren. Ingen i virksomheden talte imidlertid flydende fransk, og derfor koblede ambassaden Valby-virksomheden sammen med en lokal distributør med ekspertise inden for ældreområdet.

Distributøren så et match mellem det franske marked og Wavecares sansestimulerende løsninger. Men også et potentiale uden for ældresektoren, hvilket fik distributøren til at sætte fokus på psykiatrien.

– Det har vist sig at være den helt rette, vi fik sat Wavecare sammen med her i Frankrig. At det er gået så hurtigt med at få deres løsninger ud på så mange hospitaler her i Frankrig, er virkelig ikke noget, vi ser hver dag. Den slags succes plejer at tage langt mere end det år, det har taget for Wavecare, fortæller Isabella Schou-Hansen, rådgiver hos den danske ambassade i Paris.

I Valby glæder man sig over, at man med indsatsen har fået foden inden for i et land med en af verdens allerstørste sundhedssektorer. Allerede i 2023 forventer man, at 30 pct. af virksomhedens omsætning skal hentes i det franske, og ifølge Eva Wennerwald er der gode muligheder for fortsat vækst i landet.

– Vores oplevelse er, at man i modsætning til andre markeder, vi har erfaring fra, ikke er bange for at prøve nye løsninger af. Og hvis man kan lide dem og ser en god effekt af dem, er man heller ikke bange for at bestille nogle flere med det samme, fortæller Wavecare-direktøren.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.095