23948sdkhjf

Flere og flere SMV'er får øjnene op for robotter

Det er næppe nogen kæmpestor nyhed, at mange virksomheder for tiden har svært ved at få den arbejdskraft, de skal bruge. I den sammenhæng er robotter blevet mere populære. Nu lader det til, at også de små og mellemstore virksomheder har fået øjnene op - og pengepungen åbnet - for robotterne.

I en ny undersøgelse for Sydbank foretaget af Voxmeter lyder det, at 52 procent af SMV'erne kæmper med at skaffe kvalificeret arbejdskraft. 11 procent af de adspurgte virksomheder har fundet erstatninger i form af robotter, mens yderligere 13 procent gør klar til det samme.

Det skriver Berlingske.

Der er både tale om servicerobotter, som anvendes til rengøringsopgaver, softwarerobotter som såkaldte chatbots, der kommunikerer med kunder og samarbejdspartnere, og klassiske industrirobotter, som flytter ting på fabriksgulvene.

Hos Sydbank ser erhvervsøkonom Morten Laugesen et mønster i, at der er flere mindre virksomheder, som tænker i automation, og det tror han vil fortsætte.

- Mange virksomheder har i hvert fald valgt at tage robotter til sig de seneste år. Mens det i 2018 var ti procent af de danske virksomheder med mindst ti ansatte, der anvendte robotter, er det nu 20 procent af virksomhederne, der har en eller flere robotter, siger Morten Laugesen til avisen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094