23948sdkhjf

Aarhusianere skal levere software til USAs største havvindmøllepark

Den aarhusianske softwarevirksomhede Systematic har landet en kæmpeordre på den anden side af Atlanten.

De har netop indgået en aftale om at levere marinekoordineringsløsning til den 2,6 GW store havvindmøllepark, som amerikanske Dominion Energy i øjeblikket udvikler ud for kysten til Virginia.

Parken bliver den største offshorevindmøllepark i USA, og udviklerne har valgt "Systematics SITE-softwareløsning til at understøtte sikkerheden for de medarbejdere, der arbejder i og omkring det 456 kvadratkilometer store erhvervsområde", lyder det i en pressemeddelelse fra selskabet.

Dominion Energy driver i øjeblikket et 12 megawatt pilotprojekt med de første to havvindmøller i amerikansk farvand. Vindmølleparken blev bygget i 2020 af den danske leverandør Ørsted, og i konstruktionsfasen fik Dominion Energy et indblik i, hvordan SITE sørgede for en sikker offshore-arbejdsplads.

- Sikkerhed er en af Dominion Energys kerneværdier, og ved at bruge Systematics dokumenterede SITE-teknologi til at styre logistikken for havvindmølleparkerne ud for Virginias kyst kan vores offshore-medarbejdere udføre deres jobs sikkert, siger Michael Lundsgaard, direktør for Offshore Wind Operations hos Dominion Energy.

Om SITE

  • Systematics SITE-software anvendes af offshore-operatører verden over
  • Bruges af energiselskaber som Ørsted, RWE Renewables, Vattenfall og Copenhagen Offshore Partners.
  • I øjeblikket bruges løsningen til at styre logistik og compliance i forbindelse med sikkerheden for 32 offshore-vindmølleparker over hele verden.

Kilde: Systematic

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093