23948sdkhjf

Dronefirma vil redde liv på havet

Droner til at fragte blodprøver, flyvende hjertestartere og drone-levering af reservedele til havvindmøller.

Ovenstående er blot tre nylige eksempler på, hvordan dronerne i den grad har indtaget Danmark. Og ifølge Benjamin Mejnertz, der selv bygger og udvikler droner, så har vi kun set toppen af drone-isbjerget. Det skriver TV 2 Østjylland.

- Det er enormt innovativt, og det er både enormt prisbesparende og tidsbesparende. Vi kommer til at kunne løse nogle ting, som vi ikke har kunnet gøre tidligere, siger Benjamin Mejnertz, medejer og stifter af Upteko.

Virksomheden har hovedkontor i Skanderborg, og de har udviklet en ny, maritim drone, der skal gøre livet lettere for kaptajnen på de store skibe.

Når skibet skal lægges til kaj, trykker kaptajnen på en knap, så dronen bliver sendt i luften. Den følger skibet ind og fungerer som et professionelt bakkamera, der sikrer, at skibet kommer sikkert i havn.

- Det var ikke noget, man kunne for nogle måneder siden. Det er ganske nyt, siger Benjamin Mejnertz til TV2 Østjylland.

Og det stopper ikke der. Næste mål er at udvikle en drone, der kan hjælpe med at finde personer, der falder over bord.

- På sigt vil vi gerne lave search and rescue, så hvis en person falder over bord, behøver man ikke ringe til en kysthelikopter, fordi man på en måde har sin egen off-shore helikopter. Når man så trykker på en knap, så vil den gå ud og eftersøge personen, der er faldet over bord, siger Benjamin Mejnertz.

De seneste måneder har medierne fortalt om en række nye droner med smarte funktioner. På Ærø fik man i maj landets første sundhedsdrone, som kan fragte blandt andet blodprøver mellem Ærø og sygehuset i Svendborg.

I juni blev en hjertestarter-drone præsenteret i Nordjylland. Via et GPS-signal og et kamera kan dronen flyve ud med en hjertestarter, hvis der er mistanke om, at en borger har hjertestop.

Ifølge Benjamin Mejnertz er det ikke tilfældigt, at de mange nye droner lige nu popper op i Danmark.

- Vi er et robotland i Danmark, og vi er meget, meget dygtige. Folk fra udlandet kigger meget i vores retning og vil gerne samarbejde, og det gør, at vi er innovative og driver en masse udvikling, siger Benjamin Mejnertz.

Det samme vil han også gøre med sin egen virksomhed. Den maritime drone skal kunne udføre så mange opgaver som muligt, og planen er at udvikle droner til endnu flere forskellige industrier.

- Det skal være så simpelt, at man kan nøjes med at gå hen at trykke på en knap, og så bliver den opgave, de har bedt dronen om, den bliver udført, siger Benjamin Mejnertz.

Se nøgletal for:
Læs mere om: Upteko
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.457