23948sdkhjf

Startup leverer kunstig intelligens til transport-gigant

Transportvirksomheden har investeret i automatisk lageropgørelse, så man kan foretage hurtigere og mere præcise opgørelser af lageret

Et nyt system baseret på kunstig intelligens har gjort lageropgørelser lettere for transport- og logistikfirmaet Frode Laursen.

Foreløbig er systemet kun installeret på Frode Laursens logistikcenter i Skåne.

Systemet, som er leveret af den danske startup-virksomhed Sentispec, bruger data, som indsamles ved hjælp af videokameraer, som er monteret på gaffeltrucks, der kører rundt i logistikcentret. Informationerne analyseres derefter med kunstig intelligens, og resultatet er et bedre overblik over lageret, hvilket både Frode Laursen og firmaets kunder drager nytte af.

Kunderne kan i kraft af lageropgørelserne være mere sikre på, at de kalkulerer rigtigt vedrørende deres egen distribution.

Klar forbedring

- Løsningen er en klar forbedring af den service, vi kan tilbyde vores kunder, siger Peder Kjærsgaard, operativ chef for Frode Laursen.

- Vi slipper nu for at sende personale på overarbejde for at gøre lageret op. Desuden er vi under mindre pres, når det handler om at blive færdig med opgørelsen, inden en ny uge starter.

- Det er normalt er en stor udfordring, idet lageropgørelser typisk udføres i weekenden. Den nye løsning har derfor positiv effekt på både omkostninger og produktivitet.

Løsningen hedder Sentispec Access. Den er enkel at tage i brug og kræver ikke store tilpasninger af anlæg og processer.

- Løsningen fungerer bare fra starten, siger Andreas Claudi, der er CEO i Sentispec ApS.

- I stedet for manuel scanning af stregkoder kan løsningen med kunstig intelligens selv indsamle den nødvendige information.

- Vi bruger kameraer til indsamling af data og om indholdet på hver hylde og plads. Kameraerne scanner stregkoderne på lagerets hylder og paller. På den måde kan vores system mindske omkostningerne til lageropgørelser kraftigt. Desuden spildes der ikke tid på at lede efter fejlplacerede paller og varer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.063