23948sdkhjf

Familievirksomhed fortsætter vækst på top og bund i kaotisk marked: - Det er det muliges kunst

Det er efterhånden mere reglen end undtagelsen, at Værløse-virksomheden CB Svendsen leverer flotte regnskaber, og årsrapporten for 2021 er da heller ingen undtagelse i denne henseende.

For femte år i træk lander overskuddet på over en million kroner, og denne gang går de tre millioner frem og lander på lige godt 8 millioner efter skat.

Derfor er det også en glad CEO i form af Jakob Svendsen, som Electronic Supply fanger over telefonen.

- Jeg er helt bestemt tilfreds over, at vi går frem. Både på bunden men også på toppen, hvor omsætningen er vokset med 28 procent.

Og årsagen til de flotte tal er da også ret klar.

- Grunden er, at der har været vækst over hele linjen hos både vores store og små kunder. Vi har fået nye kunder i porteføljen samt lavet enkelte strategiske fravalg af visse aktiviteter, og så er der nogle kunder, som har haft en voldsom vækst, som selvfølgelig hjælper på vores vækst, siger Jakob Svendsen uden at komme nærmere ind på hvilke kunder, det specifikt drejer sig om.

Ikke levet op til fuldt potentiale

Som alle andre i branchen har CB Svendsen døjet med at få de rette komponenter hjem, og her har god planlægning og nytænkning været nøgleordene.

- Vi har været gode til at være i kontakt med kunderne og fået lavet kort- og langsigtede planer samt fået sat gang i ting i god tid. Og så har vi i vores udviklingsafdeling - sammen med vores kunder - arbejdet med at finde alternativer og revurdere produkter ud fra hvilke dele, der har været tilgængelige. Det er det muliges kunst, siger Jakob Svendsen og uddyber, at en oprustning på indkøbsområdet også har været med til at sikre, at de har kunnet undgå de værste problemer med komponentmanglen.

Om CB Svendsen

CB Svendsen er en elektronikvirksomhed, der primært gør sig inden for EMS, box build og elektronisk montage.

Grundlagt af Carsten B. Svendsen som CBS Electronics i 1969.

Brødreparret Jakob og Martin Svendsen overtog familieforetagendet efter faderen i 2016.

Har to danske afdelinger i Værløse, hvor hovedkontoret befinder sig, og i Tranbjerg ved Aarhus.

Har produktion i Polen og Litauen.

Kilde: CB Svendsen

Direktøren understreger dog, at de ikke har været helt fri for konsekvenserne af det globale pres på forsyningskæderne.

- Vi har bestemt været ramt af komponentmanglen, og det har også betydet, at vi ikke har levet op til vores fulde vækstpotentiale, fordi vi ikke altid har kunnet levere, når vi ikke har kunnet få leveret dele til tiden. Det er ikke noget, som vi har mistet kunder på, fordi de godt ved, at andre står med de samme udfordringer, siger Jakob Svendsen.

- Vi kan brokke os

Jakob Svendsen fortæller, at 2022 indtil videre ser godt ud, men effekterne af komponentmanglen begynder at sætte sit præg.

Selvom situationen kunne være værre, så betyder manglen på dele alligevel, at væksten ikke bliver helt som håbet, fordi ordrerne ikke kan leveres lige så hurtigt som efterspørgslen.

- Vi regner med cirka samme vækstrate på toppen som sidste år, omkring 30 procent. Men udover komponentmangel er der også prisstigninger på komponenterne, også selvom det er ordrer, der er bekræftet for længe siden, og det er ikke en ideel situation for hverken vores kunder eller os selv.

Desværre er der for CB Svendsen ikke meget at gøre ved situationen, som det ser ud lige nu.

- Vi kan ikke gøre noget. Vi kan brokke os, men det nytter ikke noget. Det eneste, vi kan gøre, er at sikre god dialog og planlægning med vores kunder, som i perioden her under komponentkrisen virker til at være godt tilfredse med vores indsats trods situationen, lyder det fra Jakob Svendsen.

C.B. SVENDSEN A/S
Regnskabsår 2021 2020
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 31,2 28,6
Primært resultat 10,4 6,5
Resultat før skat 10,6 6,5
Skat af årets resultat 2,5 1,4
Årets resultat 8,1 5,0
Status balance 59,8 48,2
Egenkapital 37,7 29,6
Antal ansatte 40 39
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109