23948sdkhjf

Dansk-kinesisk EMS'er møder nye ansigter og gamle kendinge på E-22

Den kinesisk-danske EMS-virksomhed Cre8tek er i disse dage at finde på E-22-messen i Odense Congress Center, og her er det - af gode, logistiske grunde - de danske repræsentanter, som er til stede ved standen.

Electronic Supply tog en snak med Business Developer og partner i Cre8tek, Niels Harry Olesen.

Han kan fortælle, at de i stil med mange andre bruger årets elektronikmesse til at 'vise flaget'. Mere præcist går det blandt andet ud på at holde kontakter ved lige - og måske endda få nye af slagsen.

- Det er et godt sted at snakke med eksisterende kunder og kontakter, siger han.

Niels Harry Olesen peger ligeledes på, at det er godt at mødes face-to-face efter flere år med coronapandemi og dermed ingen messer.

- Hvis der har været udskiftning af kontaktpersoner hos de virksomheder, vi arbejder sammen med, kan det være godt at få sat et ansigt på de nye folk. Og det går begge veje, for det kan godt være, at de nye ansigter alene ved, at de er kunde hos os men ikke rigtigt ved, hvad vi kan. Så kan vi vise dem det her, siger Niels Harry Olesen.

Vil fremvise for potentielle kunder

Niels Harry Olesen er heller ikke bleg for at give udtryk for, at E-22 er et sted, hvor man kan møde potentielle nye kunder.

- Det kan både være startups, men det kan også være nogle ældre virksomheder, vi godt kender, som vil gøre tingene anderledes. Der kan være nogle, som er trætte af at have mange forskellige led i deres produktion, hvor vi kan lave det hele, siger Niels Harry Olesen med henvisning til Cre8teks afdeling i Shenzhen, Kina, hvor al udvikling og både EMS-produktion og box-build foregår.

Et af de store temaer på årets messe har været den mangel på arbejdskraft, som mange virksomheder døjer med for tiden, og E-22 er da også i fleres øjne en oplagt rekrutteringsmulighed.

Det er dog ikke tilfældet for Cre8tek, idet de i Danmark klarer opgaverne med salg, koordinering og kundesupport med blot to ansatte og hjælp fra konsulenter. Udviklings- og produktionsafdelingen i Kina har ikke de samme problemer med at skaffe folk ind, og i det lys er Cre8tek ikke på E-22 for at hente nye folk ind.

På messen forsøger Cre8tek i stedet at gøre opmærksom på de muligheder, hvorpå de kan afhjælpe manglen på dansk arbejdskraft. Det drejer sig blandt andet om at tilbyde den kapacitet, som ellers mangler i Danmark, via de ingeniører, der arbejder hos Cre8teks kinesiske afdeling, fortæller Niels Harry Olesen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109