23948sdkhjf

Dansk firma vil producere 100 millioner mikrochips årligt

De seneste år der været en massiv efterspørgsel på mikrochips verden over, men udbuddet har ikke kunnet følge med.

Det har vi ad flere omgange set forsøg på at gøre noget ved, blandt andet i USA, hvor præsident Joe Biden har underskrevet et lovforslag, der skal gøre det lettere at producere mikrochips i landet.

Men at der er potentiale i at sælge halvledere til det sultne chips-marked har også danske Lotus Microsystems set en fidus i, og nu vil de etablere produktion af millioner og atter millioner af de vigtige chips. Det skriver Finans i samarbejde med Itwatch.

Lotus Microsystems er ellers mest kendt for at udvikle og producere effektkonvertere til eksempelvis høreapparater, men med de seneste års chips-knaphed tror medstifter Erik Stangerup på, at der er et godt marked i vente.

- Vi ser et kæmpe potentiale i at danske virksomheder bidrager til produktionen af mikrochips i EU. Vi så i starten af corona-krisen i 2020, at behovet for chips eksploderede – og det var en god anledning til at stifte selskabet, siger Erik Stangerup til mediet.

Han uddyber, at langt størstedelen af den globale mikrochip-produktion i dag er forankret i Asien og USA, mens EU knapt er repræsenteret. Det skaber flaskehalse, som han og Lotus Microsystems vil være med til at løse.

Erik Stangerup fortæller til mediet, at de netop er i gang med at lancere to produktserier og derefter producere "et par millioner enheder næste år", men at de inden for 3-4 år planlægger at nå op på 50-100 millioner årligt.

I og med der fortsat ikke er stor produktionskapacitet i Europa har Lotus Microsystems indgået aftaler med producenter i USA, Taiwan og Sydkorea.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.079