23948sdkhjf

Robotvirksomhed under rekonstruktion

Kobots, der står bag byggerobot, er under rekonstruktion efter kæmpe underskud i 2021

Robotfirmaet Kobots, som producerer Amigo-robotten, der automatisk saver gipsplader i mål, er under rekonstruktion.

Det fremgår af Statstidende, at Odense-firmaet er taget under rekonstruktions-behandling, det man tidligere kaldte betalingsstandsning, efter anmodning modtaget lørdag 3. september.

Kobots kom ud af 2021 med et meget stort underskud på 9,3 mio. kr. Regnskabet viser en bruttofortjeneste på bare 1,2 mio. kr, mens personaleomkostningerne er på 8,3 mio. kr. Med andre ord var udgifter til lønninger mange gange højere end indtægterne.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar hverken fra direktør Peter Hartvigsen eller fra bestyrelsesformand Simon Bækgaard Kristoffersen.

Kobots skriver optimistisk i sit 2021-regnskab, at virksomheden i løbet af året har vundet vigtige projekter i Norge, og at virksomheden er kommet ind på det hollandske marked.

Firmaet gennemførte fra oktober 2021 en ny investor-runde, hvor mere end 500 investorer bidrog med "over 8 mio. kr.".

Men Kobots har tilsyneladende ikke kunnet få indtægter og udgifter til at mødes.

Kreditormøde

Der indkaldes til møde for kreditorerne ved Skifteretten i Odense 28. september, hvor parterne skal drøfte en rekonstruktionsplan. Den udpegede rekonstruktør er advokat Louise Krarup Simonsen, Hellerup.

Peter Hartvigsen er hovedaktionær i firmaet gennem Hart Holding ApS med en ejerandel på 58 procent, fremgår det af Virk.dk. Derudover ejer Lindegaardens Holding A/S mellem 5 og 10 procent af aktierne, mens Hybsch Connect Holding ApS ejer mellem 20 og 25 procent af aktierne.

Virksomheden blev startet i juli 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063