23948sdkhjf

Verdens største gulvrobotvirksomhed vil automatisere de nordiske lagre

Verdens største producent af mobile AMR-gulvrobotter, Geek+, indleder nu en kæmpe satsning i Norden og har valgt danske SystemTeknik som samarbejdspartner. 

Danmark bliver dermed det nordiske brohoved for Geek+, der nu vil ind og have en andel af det hastigt voksende marked for lager- og plukkeautomationsløsninger.

Lagerautomationsløsningerne fra Geek+ har en betydeligt lavere tilbagebetalingstid og indkøringsfase end konkurrenternes, og derfor forventer SystemTeknik, at det nye forretningsben når en omsætning på en kvart milliard kroner i løbet af blot tre år, lyder det i en pressemeddelelse.

Marked i "voldsom vækst"

Geek+ er den globale markedsleder inden for mobile AMR-gulvrobotter (Autonomous Mobile Robots) og har valgt den danske el-ingeniørvirksomhed SystemTeknik i Nørresundby som sin nordiske spydspids for den massive markedssatsning.

SystemTeknik etablerer en ny forretningsenhed, ST Logistics, til at varetage opgaven. 

ST Logistics skal stå for salg og implementering af AMR-robotterne fra Geek+ i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island. Til at eksekvere den ambitiøse plan har ST Logistics håndplukket to store kapaciteter fra den internationale logistikbranche, Morten Kirch og Ole Madsen, henholdsvis tidligere salgsdirektør og CEO i SSI Schäfer i Nord- og Østeuropa gennem 12 år.

- Markedet for AMR-løsninger er i voldsom vækst over alt i verden, hvor virksomheder som Amazon og Alibaba investerer aggressivt i simpel og fleksibel lagerautomation. Vi ser et tilsvarende behov i Norden, hvor især væksten i e-com-virksomheder skaber et stort potentiale for lagerautomationsløsninger. Det, der afholder mange virksomheder fra at investere i løsningerne, er, at de ofte er dyre, komplekse og tager meget lang tid at implementere. Derfor er der et meget interessant marked for Geek+ i Norden, siger Morten Kirch, som er salgsdirektør i ST Logistics.

Store navne i ryggen

AMR-løsningerne fra Geek+ har en indkøringsfase på blot tre uger og er typisk tilbagebetalt på et til to år, fortæller SystemTeknik.

- Vi forventer at omsætte for en kvart milliard om tre år. Der er rigtig meget at vinde ved at tune logistikken på et lager, og mange virksomheder er nået til at punkt, hvor der ikke er yderligere optimeringsgevinster at hente ved at ansætte flere hænder. Så der er et klart behov for lagerautomationsløsninger, og vi kommer med en revolutionerende løsning, der er til at forholde sig til for alle, siger Ole Madsen.

Geek+ har stærk kapital i ryggen. Amerikanske Intel og andre internationale virksomheder har investeret 300 millioner USD i udviklingen af Geek+ og deres AMR-robotter over de seneste par år.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11