23948sdkhjf

Landstrømsproducent gearer sig til nyt segment og bygger ny fabrik

Producent af landstrømsanlæg PowerCon med base i Hobro – og små satellit-kontorer i Aulum og Hinnerup – gearer sig til yderligere ekspansion.

Det skriver Energy Supply.

Midlet er blandt andet opførelsen af et nyt domicil og en ny fabrik på et nyindkøbt areal i Hobro – nær den nuværende placering og endnu tættere på motorvejen.

Årsagen til denne fremtidssikring skyldes hovedsageligt to ting. 

- En række ny store ordrer og et ansættelsesboom af en anden verden.

17 til 100

PowerCon er vokset fra 17 ansatte i 2017 til 45 ansatte i 2019 for i dag at runde 100 medarbejder inden året er omme.

- Vi er simpelthen pressede på plads, siger Peter Castberg Knudsen, Partner og Head of Sales PowerCon om en af årsagerne til den forestående udvidelse. 

De 100 ansatte er ligeligt fordelt mellem produktionen og administrationen, hvorfor der både opgraderes på produktionssiden men også på den administrative bygningsmasse.

Peter Castberg Knudsen forventer nemlig ikke noget ansættelsesstop i nær fremtid.

- I produktionen er det primært elektrikere og smede vi beskæftiger, mens den administrative halvdel overvejende består af ingeniører og vi søger stadigvæk. Lige nu har vi en otte til ti stillinger, som vi aktivt rekrutterer til, siger Peter Castberg Knudsen.

Nyt segment – ny fabrik

PowerCon råder allerede i dag over egne produktionsfaciliteter – men de er altså med en række store ordrer i bogen blevet for små. Derfor bygges der nu 5.500 ny kvadratmeter, hvilket er to og en halv gange så meget plads, som virksomheden råder over i dag.

Og virksomheden får i den grad brug for mere plads at boltre sig på. Der er nemlig tikket en del nye store ordrer ind og det endda inden for det segment, som virksomheden siden 2020 har tunet sig mere og mere ind på.

- Der sker virkelig meget i vores branche lige nu. Både i Europa, men også på det amerikanske marked, der er ved at åbne sig for os. Der er dog ikke bekræftet nogle ordrer endnu, så det er primært i Europa indtil videre. Den seneste ordre er på et anlæg til containerskibe i Barcelona, siger Peter Castberg Knudsen.

Og det er altså her, på containersegment at Peter Castberg Knudsen hviler blikket. Container-segmentet fylder dog allerede i ordrebøgerne hos PowerCon, men det kommer til at blive en langt større del af virksomhedens aktiviteter.

- Vi skal levere et 7,5 MW anlæg til containerskibe i Barcelona og det er et anlæg inden for det markedssegment, som vi tror rigtig meget på, siger Peter Castberg Knudsen.

PowerCon har i mange år leveret anlæg til krydstogtskibe, men i de senere år er der leveret landstrømsanlæg til containerskibe til havnene i Hamborg og Kristianssand. 

Bæredygtigt byggeri

PowerCon er leveringsdygtige i bæredygtige landstrømsløsninger. Det nye domicil og den nye fabrik opføres da også i den bæredygtige ånd.

Der bliver blandt andet etableret ladestander til elbiler og opvarmningen vil være fra en luft-til-vand varmepumpe.

Hovedsædet er projekteret med store lyse lokaler, der samler den administrative del af PowerCon med produktionen via et stort Atrium, som ligeledes kommer til at fungerer som indgangsparti.

PowerCon vil ikke kun være at finde i det nye domicil i Hobro, når byggeriet kommer til at stå færdig. 

Virksomheden har i dag afdelinger i Hinnerup og Aulum, hvor de ansatte fra datterselskabet PowerCon Embedded har til huse.  Begge afdelinger bibeholdes og forventes at komme til at rumme flere medarbejder over de kommende måneder og år.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.079