23948sdkhjf

Kapitalfonde skyder 200 millioner i dansk softwarevirksomhed

Den danske softwarevirksomhed Monta har netop offentliggjort en aftale, der tilfører virksomheden yderligere 30 millioner euro.

Med den nye investering er virksomheden nu værdiansat til 1,3 milliarder kroner, oplyser Monta i en pressemeddelelse.

Investeringen kommer fra den amerikanske investeringsfond Energize Ventures samt tidligere investorer Creandum, Pale Blue Dot, byFounders og Headline.

Hos Energize Ventures ser de en god forretning i investeringen i Monta.

- Der indføres flere økonomiske og lovgivningsmæssige tiltag, der accelerer salget af elbiler - og antallet af ladestandere skal følge med. Vi forventer, at mere end 1.6 mio. offentlige ladestandere og 20 mio. private ladestandere bliver sat op i USA og Europa inden 2025, siger Juan Muldoon, partner hos Energize Ventures, i pressemeddelelsen.

- Efterhånden som markedet for ladestandere vokser og kommercialiseres, tilbyder Monta en softwareløsning, der skaber en konsistent og forbedret ladeoplevelse for alle aktører i ladebranchen - lige fra installatører til elbilister. Vi er begejstrede for at indgå i et partnerskab med Monta, der er fuld i gang med at skabe en skalérbar og bæredygtig ladeinfrastruktur, lyder det videre fra Juan Muldoon.

Vil åbne nye markeder

Monta vil bruge investeringen til at åbne nye markeder, samt konsolidere sin position i Skandinavien, Storbritannien og Tyskland. Lande, som alle har planer om at droppe salget af nye ICE biler inden henholdsvis 2025, 2030 og 2035. For at understøtte overgangen til elbiler i EU og USA vil Monta fortsætte med at udvikle produktet og gøre priser, tilgængelighed og status på ladestanderne mere gennemsigtigt for alle aktører i branchen.

På længere sigt vil virksomheden udvide sin produktudvikling til at omfatte en digitalisering af elnettet for at imødekomme det stigende antal elbiler på vejene. Virksomheden vil i fremtiden facilitere salget af overskydende strøm tilbage til elnettet (V2G), håndtere kommunikationen mellem andre CO2 neutrale teknologier (V2H og V2X), samt hjælpe med at skabe lokale energimarkeder og give danskerne ejerskab over deres energiforbrug.

- Omstillingen af det danske energisystem forudsætter en øget digitalisering samt bedre brug af branchens data. Ved at innovere sektorens kommunikationsværktøjer kan vi understøtte intelligent energiforbrug, binde elproduktion og forbrug bedre sammen samt håndtere elnettets spidsbelastning smartere. De samfundsmæssige og miljømæssige gevinster kan ikke undervurderes. Monta vil være på forkant med at udvikle de systemer, der belønner den fleksibilitet, vi har brug for for at hjælpe den grønne omstilling på vej, siger Casper Rasmussen, administrerende direktør i Monta.

Aftalen mellem Monta og investorerne skal endeligt godkendes af myndighederne senere på året.

Om Monta

  • Montas software hjælper ejerne af ladestandere med at bestemme, hvem der har adgang, hvornår og til hvilken pris.
  • Systemet giver også operatørerne overblik over brugere, forbrug, status og betalinger og virker med over 50 hardware mærker herunder ABB, Easee og Webasto.
  • Som elbilist kan Monta bruges til at oplade, når det er strømmen er billigst eller grønnest derhjemme, og appen giver adgang til 150.000 ladepunkter i hele Europa.

Kilde: Monta

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094