23948sdkhjf

Nørresundby-virksomhed øjner 100 milliarder om året

Nørresundby-virksomheden Gatehouse Satcom, der udvikler software til satellitkommunikation, er nået i mål med en omfattende teknisk analyse af mulighederne for at kombinere landbaserede netværksmaster og kommunikationssatellitter i et globalt datanetværk, der vil sikre internetadgang over alt på kloden via helt almindelige mobiltelefoner.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse, hvor de lægger vægt på, at det danner grundlag for "et gigantisk milliardmarked".

- Vi har for første gang dokumenteret, at det kan lade sig gøre at sammenkoble land- og satellitbaserede netværk, så alle med adgang til en helt almindelig mobiltelefon kan komme på internettet, uanset hvor de opholder sig på kloden. Der skal ikke meget fantasi til at forestille sig, hvor stor en markedsudvidelse vi taler om her. En forsigtig vurdering er, at det vil føre til et nyt marked med en omsætning på i hvert fald 100 milliarder kroner om året, siger Thomas Scott Jensen, CEO i Gatehouse Satcom.

Den nye arkitektur kræver et netværk af kommunikationssatellitter, som skal udstyres med software udviklet efter de nye 3GPP-standarder, så satellitterne bliver i stand til at sende data til og fra almindelige mobiltelefoner. Opsendelsen af disse satellitter er allerede i fuld gang og forventes at blive udbygget i de næste 10 til 20 år.

- På vegne af satellitoperatøren Omnispace har vi som de første dokumenteret, hvordan en ny standard for kombinationer af netværksmaster og satellitter kan implementeres. Vi har ikke bare vist, at det kan lade sig gøre – men også hvordan. For at nå den næste store milepæl gennemfører vi nu en pilotfase, hvor vi udvikler software, antennespecifikationer og de første kommercielle systemer. Vi er selvfølgelig ikke alene på markedet, men vi er de første til at analysere og beskrive kapaciteten og ydelsen i fremtidens hybride 5G-netværk. Det bringer os et kæmpe skridt foran konkurrenterne, siger Thomas Scott Jensen.

Virksomheden oplyser desuden, at en række internationale satellitoperatører allerede nu har vist interesse for at integrere Gatehouse Satcom-teknologi.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nyt i Aquaturu-konkurs: Hiver Toke Reedtz i retten
Sensor-eksperter er landet i nyt marked ved "et sjovt tilfælde": Vi får mere at se til
Elektronikvirksomhed ruster op på trivslen: - Det tærer på kræfterne
Mærsk lægger digitalt prestigeprojekt i graven
En stor bølge af konkurser rammer nu
Ny 3D-print-uddannelse skal hjælpe virksomheder på rette vej
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Leder IDAG

Send til en kollega

0.375