23948sdkhjf

Dansk-svensk giga-firma tester forsøger sig med droner

Det dansk-svenske leveringsfirma Postnord er ved at undersøge, hvordan nye teknologiske initiativer kan blive en del af fremtidens logistik i. I den anledning har de nu taget hul på undersøgelserne af mulighederne for at anvende droner til levering af pakker.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Testen af dronen som leveringsmetode er sat i verden, fordi man vil undersøge mulighederne for på sigt at gøre det til en fast del af fremtidens pakkelevering.

- Med test af droner tager vi endnu et kig ind i fremtidens pakkelevering, for at blive klogere på, hvilke muligheder der på sigt kan sikre en nem, effektiv og bæredygtig nethandel for alle, siger Stine Sander, Vice President Parcels hos Postnord Danmark.

Dronen, som Postnord har gennemført sin første test med, kan fragte mindre pakker og flyve cirka 100 kilometer i timen, mens større droner, der kan transportere flere hundrede kilo, er lige rundt om hjørnet. Formålet med det udførte droneforsøg er at blive klogere på ny teknologi - og under forsøget fløj dronen mere end 50 kilometer.

- At afsøge mulighederne for dronelevering er spændende, men der er fortsat en del forhindringer på området, der begrænser brugen af teknologien i dag. Men hvem ved, hvordan det ser ud i fremtiden? Vi finder i hvert fald aldrig ud af det, hvis vi ikke gør os erfaringer med ny teknologi, siger Stine Sander.

Testen begyndte ved Postnords terminal i Køge og sluttede ved en privat bolig i Slagelse. Der er i første omgang tale om et forsøg, da det i praksis hverken teknologisk eller lovgivningsmæssigt kan lade sig gøre at udføre pakkeleveringer fra luften i stor skala endnu. Det betyder også, at der var en del af ruten, hvor dronen ikke måtte flyve.

Testflyvningen skal bidrage til yderligere erfaring og viden om de muligheder og begrænsninger droneflyvning har - både i dag og på den lange bane. Der er derfor endnu ikke konkrete planer om, at dronelevering skal implementeres som en del af Postnords netværk af leveringer.

PostNord Dronen

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Sensor-eksperter er landet i nyt marked ved "et sjovt tilfælde": Vi får mere at se til
Elektronikvirksomhed ruster op på trivslen: - Det tærer på kræfterne
Mærsk lægger digitalt prestigeprojekt i graven
En stor bølge af konkurser rammer nu
Ny 3D-print-uddannelse skal hjælpe virksomheder på rette vej
Kina buldrer frem på robotliste - Danmark fortsætter nedturen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Leder IDAG

Send til en kollega

0.095