23948sdkhjf

Sønderjyske sensorer holder øje med nordsjællandske affaldscontainere

Efter en succesfuld test har nordsjællandske Rudersdal Kommune valgt at installere 400 intelligente fuldmeldere med nyeste generation radarteknologi i kommunens offentlige skraldespande ved busstoppesteder, stier, gader og pladser i samarbejde med den sønderjyske virksomhed Maacks.

Den store ordre følger en succesfuld test, der blev indledt i dette forår, hvor BrainyBins Radar fuldmeldere blev installeret i 15 affaldsbeholdere i Birkerød. Den endelige ordre blev på 400 radarbaserede fuldmeldere/sensorer og en appbaseret softwareløsning, og hele ordren er netop blevet færdiginstalleret hos Rudersdal Kommune.

- Vi har nu fundet den rigtige fuldmelderteknologi, der giver netop den præcision og driftssikkerhed, vi længe har søgt efter. Vi sparer tid på tømningen af affaldsbeholdere, og vores medarbejdere har fået et godt værktøj til at planlægge deres arbejdsdag, siger Thomas Søgaard, der er driftsleder i Rudersdal Kommune.

For Rudersdal Kommune er det vigtigt skridt, fordi de dermed fuldfører digitaliseringen af deres affaldsbeholdere i det offentlige rum og samtidig forøger servicegraden for kommunens borgere.

De første på markedet

Rudersdal Kommune ligger i det nordlige Storkøbenhavn og har 57.000 indbyggere. Kommunen er en af de førende med digitaliseringen af affaldsbeholdere, og det er en del af deres overordnede digitaliseringsstrategi.

Ordren er et gennembrud for Sønderborg-virksomheden Maacks, der udvikler og producerer BrainyBins fuldmeldere og appbaseret software til at overvåge skraldespandene og optimere ruteplanlægningen. Det minimerer kørslen, når skraldespandene skal tømmes.

Radarteknologien har sine fordele overfor andre teknologier, fordi den evner at ”se” gennem for eksempel plasticposer, pizzabakker og så videre, der nemt kan give falske meldinger om at affaldsspanden allerede er fuld.

- Vi har gennem længere tid arbejdet intensivt med at udvikle den radarbaserede sensor, som har vist sig at være den rigtige teknologi til at måle fyldningsgraden i affaldsbeholdere, siger Torben Østerby, strategisk salgschef hos Maacks i Sønderborg.

Han peger desuden på, at Maacks er tidligt ude med teknologien.

- Vi er de første på markedet med denne banebrydende teknologi, og vi ser et stort potentiale hos danske affaldsselskaber og kommuner, siger han.

Maacks er i dag den førende leverandør på det danske marked af løsninger til digitalisering af overvågning, ruteplanlægning og administration inden for affaldshåndtering.

Ifølge Torben Østerby er der flere ordrer undervejs fra danske affaldsselskaber, og efter en succesfuld deltagelse på den tyske IFAT-messe tidligere på året er forventningerne store til ordrer på det tyske marked.

Hos Rudersdal Kommune bifalder de udsigten til en danske eksportsucces og glæder sig over, at investeringen allerede tjener sig hjem inden for 20 måneder.

- På kort sigt har vi sparet 15 procent på tømningen af vores skraldespande. Men jeg forventer, at der er mere at hente, når BrainyBins er fuldt indarbejdet i organisationen, slutter Thomas Søgaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078