23948sdkhjf

Casper vil gøre sine revolutionerende opfindelser til allemandseje

- Du bliver slemt skuffet, hvis du forventede at møde Robocop her, siger Casper Hansen i en humoristisk tone.

Technicon-stifteren viser glad rundt på fabrikken i Hobro og har en evne til at formidle sit indhold forståeligt, selvom samtalen altid centrerer sig om avanceret produktionsteknologi. Robotter om man vil.

Glæden kan have flere årsager. En af dem kunne meget vel være, at virksomhedens 54 medarbejdere sidste år satte rekord for deres robotsalg med et årsresultat på knap fem millioner kroner.

Men det er langt fra pengene, der er omdrejningspunktet for Casper Hansen. Det er mere en nødvendighed. For ham handler det om at skabe arbejdsglæde og værdi.

Ifølge virksomhedslederen skal de ansatte i industrivirksomheder udføre et meningsfyldt arbejde og undgå gentagende nedslidende arbejde, så de har overskud til at passe rododendronbedene i privaten. Samtidig skal virksomhederne have mulighed for at kunne producere sine varer hvor som helst og når som helst.

Grundtanken er med andre ord, at mennesker skal arbejde som mennesker, og robotter skal arbejde som robotter.

Det er også årsagen til, at Casper Hansen møder ind på arbejde, forklarer han.

- Jeg går på arbejde, fordi vi står overfor en masse samfundsudfordringer, som kan løses ved hjælp af fremtidens produktionsteknologi, siger Casper Hansen.

- At der så tilmed er tale om avanceret robotteknologi, er kun en sidegevinst, siger robotentusiasten med et smil.

Et nedbrud i en opbrudstid

Fra Technicons bygninger i Hobro kigger han ud på en verden i opbrud.

Det har skabt usikkerhed og udfordringer i produktionsvirksomheder på globalt plan, men for Casper Hansen handler det i sådan en situation om at se muligheder i stedet for begrænsninger.

Markedet for produktionsverdenen bliver i øjeblikket skåret op i flere bidder, og det betyder, at producenter - store som små - har en unik mulighed for at erobre nye dele af markedet.

Men det kræver risikovillighed - og selvfølgelig robotter, fortæller robotentusiasten.

- Det giver en enorm mulighed for virksomheder i Danmark, og hvis ikke de tager den, vil andre lande gøre det, siger Casper Hansen.

En større del af markedet til danske virksomheder vil ifølge robotentusiasten være medvirkende til en mere grøn produktion, skabe større velstand og rykke virksomhederne tættere på de markeder, de handler med.

Robotterne spiller hertil en væsentlig rolle, da de gør produktionsomkostningerne til hvert enkelt produkt mindre.

- Robotter styrker produktiviteten og omstillingsparatheden, og det gør, at robotinvesteringen hurtigere tjenes hjem. Samtidig betyder mere automation og mindre manuelt arbejde, at løn ikke er den mest betydningsfulde faktor for produktionen, siger Casper Hansen, der understreger, at integrering af robotteknologi ikke er ensbetydende med færre antal ansatte.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081