23948sdkhjf

Magnetleverandør holder et vågent øje med Grønland

Larko Magnet følger skarpt med på sidelinjen om de sjældne jordarter på Grønland
Når snakken i medierne og i krogene går på de værdifulde råstoffer, som skjuler sig i Grønlands undergrund, tiltrækker det sig stor opmærksomhed hos blandt andet magnet-leverandøren, Larko Magnet. Administrerende direktør Lars Kobberholm udtaler, at det næste stykke tid kan få stor indflydelse på mange forskellige brancher både lokalt og på verdensplan.

- Forekomsterne af de sjældne jordarter på Grønland – og især stoffet neodymium – er et utroligt vigtigt fund, som jeg tror, at alle i vores branche holder et skarpt fokus på. Vi bruger som bekendt neodymium til at udvikle meget kraftige magneter, og derfor er det bestemt ikke lige meget, hvem der kommer i besiddelse af materialet.

Ingen konkurrence
Neodymium-materialet giver den stærkeste permanente magnet på kloden, men forekomsterne af materialet er små, og det gør magneten meget kostbar sammenlignet med andre magnettyper. De seneste års store prisudsving er resultatet af et næsten globalt monopol, som har haft store konsekvenser for mange virksomheder og brancher.

- Det er i øjeblikket kinesernes marked, men hvis der kommer nye spillere på banen, vil det kunne give langt bedre konkurrence på globalt plan, fortæller Lars Kobberholm.

Ud over de økonomiske aspekter er der dog også mange andre forhold, som gør sig gældende, og som er med til at definere Grønlands – og ikke mindst virksomhedens - fremtid.

Indtil der kommer yderligere afklaring i sagen, sørger Larko Magnet for at følge med i den seneste udvikling, mens de spændt venter på, hvad fremtiden bringer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079