23948sdkhjf

Dronevirksomhed inviterer til vælgermøde

Hvad kan Danmark gøre for at bidrage til den sikkerhedspolitiske situation i Europa lige nu, og hvordan hjælper Danmark bedst Ukraine i krigen?

Det debatterer Martin Lidegaard (R), Rasmus Stoklund (S) og Anders Havelund Krøyer (C) tirsdag, når droneproducenten Nordic Wing inviterer til vælgermøde på den gamle flyvestation Værløse.

- Vi er i en særlig situation i Danmark, hvor vi har en del mindre virksomheder med et meget

højt teknologisk niveau, og vi er typisk i stand til at udvikle hurtigt. Vi skal styrke denne

position og arbejde smidigt både politisk, industrielt og i forhold til vores vidensinstitutioner,

siger Esben Nielsen, direktør i Nordic Wing, der altså har taget initiativ til vælgermødet.

Nordic Wing har siden sidste år samarbejdet med det danske forsvar om teknologien bag en ny drone, som virksomheden i marts løftede sløret for.

Dronen er designet til at overvåge og indhente information fra krigshærgede områder og til at skabe kommunikationsnetværk i områder, hvor telefon og internet er utilgængeligt.

– Astero ISR kan levere nøjagtig information om, hvad der foregår i de områder, den overvåger. Den er lydløs, kan ikke spores og den kan levere data, der er ekstremt værdifuldt i særlige situationer, som vi ser lige nu i Ukraine, fortalte Esben Nielsen i marts.

– Og vi har nu teknologien klar, der kan hjælpe effektivt. Vil man fra dansk side bidrage med danskudviklet teknologi, er muligheden altså til stede, lød det videre fra Esben Nielsen, der desuden fortalte, at ønsket om at kunne levere et dronefly, der kan hjælpe i krigen i Ukraine, havde skubbet til udviklingen.

Den nye drone testflyves til tirsdagens debatarrangement, der desuden byder på oplæg fra den ukrainske ambassadør i Danmark, Mykhailo Vydoinik. Arrangementet løber af stablen på Hangarvej 21 i Værløse fra kl. 13.30 til 15.50.

Artiklen er en del af temaet Folketingsvalg 2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063