23948sdkhjf

Nordmænd fordobler omsætning efter dansk EMS-opkøb

- Højdepunktet i fjerde kvartal var købet af BB Electronics. Jeg var overbevist om fordelene ved denne aftale, før vi annoncerede den, og min overbevisning er blevet endnu stærkere, da vi har arbejdet med BB-teamet om fælles planer. Det styrker mit positive syn på de kommende kvartaler og år.

Sådan sagde CEO i norske Kitron, Peter Nilsson, i forbindelse med virksomhedens overtagelse af den danske EMS'er BB Electronics tidligere på året.

Og meget tyder på, at han har haft noget at have sin optimisme i, for i et nyt kvartalsregnskab er der flot fremgang på omsætningen, der i Q3 landede på 1664 millioner NOK mod 831 i fjor.

"Omsætningsvæksten reflekterer både opkøbet af den danske EMS'er BB Electronics og vækst i andre dele af forretningen," lyder det i en pressemeddelelse.

Opjusterer kraftigt

Udover omsætningen lykkedes det også nordmændene at gå frem på driften fra 50 millioner NOK til 116 millioner NOK, mens EBITDA gik fra 76 millioner NOK til 159 millioner NOK i årets Q3.

Med de flotte tal hidtil i året opjusterer Kitron også forventningerne til det samlede 2022-resultat, så de nu forventer en omsætning på 6,2-6,4 milliarder NOK mod tidligere udmeldte forventninger på 5,7-6,1 milliarder NOK. Forventningerne til driften opjusteres ligeledes fra 330-400 millioner NOK til 390-430 millioner NOK.

- Tredje kvartals omsætning er fordoblet i forhold til samme periode sidste år, og vi hæver vores forventningerne til årets samlede regnskab for andet kvartal i træk. Dette er et udtryk for både et stærkt marked og en forbedring af komponentmanglen. Dette fører til øget indtjening og kapitalforhold. Vi forventer, at disse positive tendenser fortsætter med en solid afslutning på 2022, siger CEO Peter Nilsson i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Politiet stopper efterforskning af IT-gigant i diktatur-sag
Robotfirma indgår aftale på 60 millioner med IT-sværvægter
Apple hjemtager mikrochip-produktion efter global krise
Terma udvider direktionen med ny Executive Vice President
Unge fik prøvet robotter i praksis
Der sælges færre smartphones på verdensplan
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Leder IDAG

Send til en kollega

0.094