23948sdkhjf

Robotter og andre nye teknologier skal inspirere Djurslands fremstillingsvirksomheder

Prispres på underleverandører. Koks i forsyningskæderne og komponentmangel. Tårnhøje energi- og materialepriser. Mangel på faglært arbejdskraft. Udfordringer er der rigeligt af industriens hverdag, som det ser ud for øjeblikket.

Men der er også uudnyttede muligheder og teknologiske løsninger, der kan hjælpe producenterne med at overvinde udfordringerne. På konferencen Made by Djursland 2022, som finder sted 9. november i Auning på Djursland, kan den østjyske industri opleve flere af de nye teknologier for eksempel cobots, spot, VR + XR-briller og 3D-print.

Det er virksomheden Nørgaard Teknik, der lægger hus til arrangementet.

- Vi er nok ikke blevet 70 ansatte i vores virksomhed ved bare at gøre, som vi plejer. Derfor vil vi gerne lægge hus til Made by Djursland 2022, så Djurslands mange dygtige SMV'er kan mødes, netværke og inspirere hinanden. Mange af os går jo og bøvler med cirka de samme ting, så hvorfor ikke udveksle viden med hinanden? siger Ole Nørgaard, leder af Nørgaard Teknik, der er underleverandør af komponenter og maskiner til blandt andet gasfyldeanlæg, transportanlæg, fødevareanlæg, vindmøller og forlystelsesattraktioner.

Desuden produceres der også gokarts og lerduekastemaskiner på adressen, da Nørgaard Teknik ejer Dino og Due-Matic.

Djursland har et kæmpe vækstpotentiale

Ved at "stå på skuldrene af hinanden" og lære af hinanden kan Djurslands mere end 75 produktionsvirksomheder med mere end 10 ansatte løfte hinandens forretninger til nye højder. Relativt få virksomheder på Djursland er reelle konkurrenter, idet de oftest har specialiseret sig i hvert sit felt:

- Der ligger et kæmpe vækstpotentiale på Djursland, som kan blive indfriet. Her i området har vi så mange dygtige nicheproducenter med dyb specialviden og mesterligt håndværk. De kan blive endnu mere konkurrencedygtige og effektive ved at tage nye teknologier til smart produktion i brug, siger Ole Svit, Business Djursland.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Politiet stopper efterforskning af IT-gigant i diktatur-sag
Robotfirma indgår aftale på 60 millioner med IT-sværvægter
Apple hjemtager mikrochip-produktion efter global krise
Terma udvider direktionen med ny Executive Vice President
Unge fik prøvet robotter i praksis
Der sælges færre smartphones på verdensplan
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Leder IDAG

Send til en kollega

0.109