23948sdkhjf

Robotfirma under rekonstruktion producerer ufortrødent videre

Firmaet bag byggerobotten Amigo, Kobots, fortsætter ufortrødent med produktion og salg trods den igangværende betalingsstandsning.

- Vi producerer og sælger, og det går sådan set godt, fortæller bestyrelsesformand Simon Bækgaard Kristoffersen.

Sideløbende bliver der arbejdet videre med en rekonstruktion af firmaet. Dels skal man finde frem til en levedygtig drift, og dels skal der tilføres kapital til det fynske firma.

- Vi arbejder videre på flere forskellige spor. Vi tror, at der kommer en mere fokuseret virksomhed ud af det, og der er mange gode takter, siger Simon Bækgaard Kristoffersen.

Byggerobotten Amigo er udviklet af Kobots til at hjælpe håndværkere. Robotten kan skære gipsplader alene på en mundtlig ordre fra håndværkeren. Dermed sparer den håndværkerne for meget manuelt arbejde.

Ja til rekonstruktion

Kobots gik i betalingsstandsning i slutningen af september. Advokat Louise Krarup Simonsen, Hellerup, blev udpeget til rekonstruktør af firmaet.

28. september blev der holdt kreditormøde i Skifteretten i Odense. Her nikkede firmaets kreditorer ja til, at Kobots kan arbejde videre på en rekonstruktion, frem for at gå konkurs, hvorved kreditorerne skønsmæssigt ville have fået knap 80 procent af deres tilgodehavender.

På mødet i Skifteretten fremgik det blandt andet, at virksomheden på lager havde 20 robotter, som var mere eller mindre færdige. Virksomheden annoncerer i øjeblikket med et "Ekstraordinært lagersalg" med rabat, så robotterne kan blive vekslet til kontanter.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Politiet stopper efterforskning af IT-gigant i diktatur-sag
Robotfirma indgår aftale på 60 millioner med IT-sværvægter
Apple hjemtager mikrochip-produktion efter global krise
Terma udvider direktionen med ny Executive Vice President
Unge fik prøvet robotter i praksis
Der sælges færre smartphones på verdensplan
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Leder IDAG

Send til en kollega

0.125