23948sdkhjf

DynElectro satser på højtemperatur elektrolyse

DynElectro arbejder med PtX-teknologien og mener at have fundet en løsning på problemet med at det i dag er både dyrt og besværligt at omdanne energi fra sol og vind til grøn brint og grønne brændstoffer. For kun halvdelen af energien bliver til grønt brændstof.

Virksomheden, der holder til på en tidligere landejendom mellem Viby og Gadstrup, har formået at forlænge levetiden på den ''stak” bestående af tynde elektrolyseceller og stål, hvor elektrolysen foregår. Det sker ved at blande jævnstrøm med lidt vekselstrøm - en teknologi, som DynElectro har døbt ''AC:DC”.

Det skriver SN.dk.

Mens der allerede er ved at blive etableret store anlæg inden for lavtemperatur-elektrolyse, har virksomheden valgt at gå i en anden retning og arbejder med højtemperatur-elektrolyse, hvor temperaturen i anlægget er cirka 700 grader.

- Det, der gjorde mig interesseret, var, at man kan få en meget højere virkningsgrad med højtemperatur-elektrolyse end med almindelig elektrolyse, siger DynElectros stifter Søren Højgaard Jensen til SN.dk.

DynElectro har opnået sine hidtidige resultater med et fem kilowatt-anlæg. Næste skridt er at bygge et container-baseret anlæg, der skal installeres i Kalundborg inden august 2023.

DynElectro forventer at have afsluttet fase 1 af sit projekt inden nytår og kan derefter tage hul på fase 2, som man er ved at indsamle yderligere seed-kapital til.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Sensor-eksperter er landet i nyt marked ved "et sjovt tilfælde": Vi får mere at se til
Elektronikvirksomhed ruster op på trivslen: - Det tærer på kræfterne
Mærsk lægger digitalt prestigeprojekt i graven
En stor bølge af konkurser rammer nu
Ny 3D-print-uddannelse skal hjælpe virksomheder på rette vej
Kina buldrer frem på robotliste - Danmark fortsætter nedturen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Leder IDAG

Send til en kollega

0.079