23948sdkhjf

Dansk teknologivirksomhed med i ambitiøst solcelle-forskningsprojekt

Fom Technologies skal sammen med et konsortium bestående af en række topforskningsinstitutter og virksomheder inden for perovskite-forskningsfeltet i Europa udvikle en europæisk pilotlinje for innovativ solcelleteknologi baseret på tandem-solceller.

Perovskite forventes at blive et af de nye materialer indenfor fremtidens solenergi.

Det fireårige projekt, der har fået det mundrette navn ”PEPPERONI” (Pilot line for European Production of PEROvskite-Silicon taNdem modules on Industrial scale), er finansieret under Horizon Europe og i fællesskab koordineret af Helmholtz-Zentrum Berlin og Qcells.

Det skal støtte Europa i at nå sit mål for vedvarende energi om klimaneutralitet inden 2050. Projektet vil hjælpe med at fremme perovskite tandem solcelle (PV)-teknologiens rejse mod markedsintroduktion og masseproduktion.

PEPPERONI’s mål er at identificere og adressere barriererne for tandem-solteknologis markedsintroduktion og i sidste ende lægge grundlaget for ny produktionskapacitet i Europa. En pilotlinje, der muliggør denne udvikling, vil blive etableret i Qcells europæiske hovedkvarter i Thalheim i Tyskland.

Projektet startede formelt den 1. november 2022.

Fom Technologies producerer såkaldt slot die coating-teknologi, der lægger en tynd film på materialer som glas, metal og polymer. Teknologien afsætter man blandt andet til materialeforskere inden for solcelleindustrien.

Michael Stadi, CEO hos Fom Technologies, udtaler:

- Fom er stolt af at være en del af PEPPERONI-konsortiet med teknologipartnere i verdensklasse. Denne forskning ønsker at skabe en ny udvikling indenfor perovskite-silicon tandem solcelle- og modulteknologi. I en tid med et hidtil uset pres på det nuværende energisystem, er det spændende at realisere dette første og mulige transformerende skridt mod industriel skala fremstilling af næste generations PV-teknologi i Europa.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nyt i Aquaturu-konkurs: Hiver Toke Reedtz i retten
Sensor-eksperter er landet i nyt marked ved "et sjovt tilfælde": Vi får mere at se til
Elektronikvirksomhed ruster op på trivslen: - Det tærer på kræfterne
Mærsk lægger digitalt prestigeprojekt i graven
En stor bølge af konkurser rammer nu
Ny 3D-print-uddannelse skal hjælpe virksomheder på rette vej
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Leder IDAG

Send til en kollega

0.094