23948sdkhjf

Linaks kanonresultat er afløst af opbremsing: Der skal ske noget - ellers må vi skære ned

Regnskabet for aktuatorproducenten Linak viser massiv fremgang. Men den aktuelle ordreindgang er lav, og det giver bekymring hos adm. direktør Bent Jensen.

Linak har netop præsenteret et regnskab med en fremgang i omsætningen på 20 procent til 4,8 mia. kr. og en resultatfremgang på 33 procent til 590 mio. kr.

En stor del af fremgangen i omsætningen stammer fra prisstigninger og en stigende dollarkurs, men regnskabet er stadig et udtryk for reel fremgang.

- Vi er godt tilfredse, siger adm. direktør Bent Jensen til Electronic Supplys søstermedie Jern & Maskinindustrien

Linaks medarbejderstab i Danmark og i udlandet er øget fra 2327 til 2510 ansatte i regnskabsåret, som sluttede 30. juni.

Hæsblæsende år

Bent Jensen fortæller om et regnskabsår 2021/22, som har været hæsblæsende. Mange af Linaks kunder har nemlig lagt ekstra store ordrer på aktuatorer for at sikre sig i en periode med stor forsynings-usikkerhed.

- Kunderne har reelt bestilt varer ud over vores kapacitet. Vi har ansat rigtigt mange nye timelønnede i en situation, hvor vi havde lange leveringstider. Det har også været et vanskeligt år at skaffe nok komponenter og materialer, siger han.

Ordreindgang på et lavt niveau

Præcis fordi kunderne har købt rigeligt ind til lager i perioden med mangel på komponenter, ser Linak nu et fald i ordreindgangen. Mange af kundernes lagre er fyldte.

- Ordreindgangen er på et lavt niveau lige nu. Vi holder øje med den sidste del af året. Der skal helst ske noget, ellers har vi ikke ordrer nok til at holde så stor en virksomhed i gang. Så må vi skære ned. Det er fra nu af og til jul, at det vil vise sig, om vi ser ind i en recession, eller vi ikke gør, siger Bent Jensen.

Linak arbejder ud fra, at omsætningen i indeværende regnskabsår 2022/23 vil stige med 4-6 procent.

- Hvis ordreindgangen normaliserer sig, så kan vi godt nå den stigning, siger Bent Jensen. Han understreger, at med inflation, høje energipriser og krig i Europa er det meget svært at spå om fremtiden.

LINAK A/S
Regnskabsår 2021/22 2020/21
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 4.843 4.021
Bruttofortjeneste 1.353 1.160
Resultat af primær drift 701 577
Koncernes andel af resultat 590 444
Egenkapital 2.813 2.675
Antal ansatte 2510 2317
Kilde: Linak A/S Årsrapport

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.137