23948sdkhjf

Dansk overvågningsfirma får kritik for Qatar-samarbejde

Det er næppe gået nogens næse forbi, at der har været rettet en del kritik mod VM i Qatar. Et af kritikpunkterne er den manglende frihed for gæsterne i landet, og faktisk er det et dansk firma, som står bag dele af overvågningen.

Der er tale om danske Milestone Systems, der har solgt videoovervågningssoftware til diktaturstaten, skriver Ekstra Bladet.

Avisen skriver, at Milestone, der er ejet af den amerikanske kamera-gigant Canon, i 2018 underskrev en aftale med qatarske sikkerhedsmyndigheder om levering af og uddannelse i brug af overvågningskameraer.

Hos Center for Mellemøststudier på SDU er lektor Helle Lykke Nielsen skeptisk overfor samarbejdet og siger til avisen, at der er "meget, meget høj risiko" for, at Milestone Systems' overvågningssoftware bliver brugt mod de folk, som styret i Qatar vil overvåge.

Selvom Milestone Systems ikke selv vil uddybe, hvordan samarbejdet med Qatar hænger sammen, er Birgitte Kofod Olsen, der er medstefiter af tænketanken Dataethics, kritisk overfor samarbejdet.

- Det er svært at komme efter dem med de nuværende regler for beskyttelse af persondata, men etisk og moralsk synes jeg, at man må tage afstand fra det, siger hun til Ekstra Bladet.

I et skriftligt svar til avisen uddyber Milestone Systems, at de anerkender, at der kan være "etiske dilemmaer" forbundet med deres teknologi, men at de arbejder på, at deres kunder lever op til "nutidens mål og forventninger om ansvarlighed".

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078