23948sdkhjf

Gomspace henter 134 EU-millioner

Den Europæiske Investeringsbank (EIB) har indgået en aftale med den aalborgensiske rumudvikler Gomspace om et venturelån på 18 millioner euro svarende til 134 millioner kroner.

Pengene skal bruges til et projekt, der drejer sig om forskning og udvikling med henblik på en udvidet platform, herunder strømlinede delsystemer til hele deres produktudbud, lyder det i en pressemeddelelse fra EIB, der står for EUs langfristede långivning.

Lånet fra EIB vil finansiere forskning og udvikling inden for rumteknologi, primært med investeringer i produktinnovation i Danmark. Finansieringen hører under den politiksøjle, der vedrører innovation, og fremmer innovation inden for "deep tech" baseret på avanceret videnskab og teknik.

Investeringsplanen vil støtte Gomspaces EU-baserede aktiviteter med henblik på at øge væksten i indtægter med yderligere industrialisering.

Gomspace-CEO Niels Buus er godt tilfreds med de nytilførte likvider, der kan hjælpe nordjyderne med at øge kapaciteten.

- Finansieringen er et skridt henimod indledningen af den første fase af strategien for at skabe en modulær kapacitet til at konfigurere en række platforme, så vi kan imødekomme kundernes forskellige behov for applikationer, siger Niels Buus i pressemeddelelsen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094