23948sdkhjf

Konkursramt startup reddet på målstregen

Forleden kunne vi fortælle, at den danske udvikler af videodørtelefoner WelcomeBob var gået konkurs.

Nu fortæller kurator i konkursboet, Preben Jakobsen fra Gorrissen Federspiel, at det var selskabet selv, der begærede virksomheden konkurs.

- Selskabet var ikke i stand til at honorere sine forpligtelser, efterhånden som de forfaldt, og den videre udvikling af virksomheden var afhængig af ekstern/ny kapitaltilførsel. Ledelsen havde op til konkursen forsøgt at finde ny finansiering, men på trods af interesse i selskabet lykkedes det dog ikke at finde den fornødne finansiering, og ledelsen vurderede det derfor nødvendigt at begære selskabet konkurs henset til selskabets likviditetsmæssige udfordringer, lyder det i et skriftligt svar fra Preben Jakobsen.

Kuratoren kan desuden fortælle, at der for nuværende er anmeldt krav i konkursboet for knap 2,7 millioner kroner, "hvoraf en betydelig andel er pantesikret", men at han forventer, at der i den kommende periode anmeldes yderligere krav.

Preben Jakobsen kan ikke komme ind på, hvem de enkelte kreditorer er, men han oplyser, at det primært er fra finansieringsinstitutter og at der i mindre grad er tale om leverandørkreditorer. Desuden forventer de krav fra Lønmodtagerne Garantifond vedrørende opsagte medarbejdere.

Køber er fundet

WelcomeBob lavede i 2021 et underskud på knap 2,4 millioner på driften, men i 2020 tjente virksomheden penge.

Og der har da også været interesse for at drive virksomheden videre, lyder det fra Preben Jakobsen.

- Der har været en betydelig interesse i selskabet i forbindelse med konkursen. Vi har modtaget en lang række henvendelser fra interessenter, der har været interesseret i situationen generelt, men særligt også i muligheden for at erhverve aktiverne. Straks efter konkursdekret indledte vi en struktureret salgsproces med henblik på at overdrage aktiverne i konkursboet, blandt andet med henblik på at forsøge at undgå unødigt tab af funktionalitet til skade for brugerne og for at opnå den bedst mulige salgspris, skriver Preben Jakobsen.

Salgsprocessen er endt med, at der er fundet en køber af rettighederne til WelcomeBobs videodørtelefonsystem.

- I forbindelse med vores salgsbestræbelser blev der indledt en budrunde, hvor vi indledte dialog med en række købere, vi modtog i den forbindelse flere bud. Baseret på de afgivne bud, blev der udvalgt de bud, som ud fra en samlet vurdering fandtes bedst. Processen udmøntede sig i, at der blev underskrevet en overdragelsesaftale med køberselskabet WelcomeBob Group ApS, der nu har overtaget størstedelen af konkursboets aktiver, heriblandt rettighederne til dørtelefonsystemet, samtlige immaterielle rettigheder i øvrigt og rettighederne til aftaler med brugerne, skriver Preben Jakobsen og uddyber, at det er kurators forståelse, "at køber af konkursboets aktiver har til hensigt at drive dørtelefonsystemet videre og selvfølgelig at få videreudviklet systemet/teknologien".

Ifølge et opslag i CVR-registret er WelcomeBob Group ApS stiftet 15. november i år og er ejet af Allan Sønderskov Darre.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kaotisk 2023-start i elektronikbranchen: Fyringer og konkurser på stribe - og et enkelt lyspunkt
Universal Robots: Ny EU-aftale fremtidssikrer den danske robotindustri
Droneleverancer skal effektivisere havvind
24 job reddet på sønderjysk køleskabsfabrik
Dronevirksomhed er gået konkurs
UV-virksomhed får endnu en hæder
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.125