23948sdkhjf

Politiet stopper efterforskning af aarhusianere i diktatur-sag

Siden efteråret i fjor har aarhusianske Systematic været efterforsket af Statsadvokaten for Særlig Kriminalitet (SØIK), men nu har SØIK, tidligere kendt som bagmandspolitiet, stoppet efterforskningen.

Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Sagen gik på, at Systematic havde solgt deres Sitaware-software til diktatur-staterne Bahrain og De Forenede Arabiske Emirater. Efter sigende har de kunnet bruge softwaren til undertrykkelse af egen befolkning men også som led i den krig, der pågår i nærliggende Yemen.

Det måtte man ikke ifølge en EU-resolution fra foråret 2021, hvor EU opfordrede alle medlemslande til at suspendere eksport af militært anvendelige produkter til Bahrain.

Men Systematic har også et britisk datterselskab, og da eksporten til de to lande foregik fra britisk jord, kunne de ikke straffes, da Storbritannien som følge af Brexit ikke længere er en del af EU.

Derfor er CEO i Systematic, Michael Holm, glad for, at der nu er sat punktum i sagen, fortæller han i en pressemeddelelse.

- Vi har været transparente og afgivet korrekte oplysninger til myndighederne og derigennem sikret os de relevante tilladelser, vores eksport kræver. Vi har hverken brudt eller omgået loven, og det er positivt, at statsadvokatens afgørelse er i tråd med vores opfattelse, siger Michael Holm i pressemeddelelsen.

Overfor Danwatch meddeler kommunikationschef i Systematic, Maja Lindstrøm Sejersen, desuden, at virksomheden har stoppet eksporten til De Forenede Arabiske Emirater.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062