23948sdkhjf

Ikke så slemt som frygtet: Danfoss-omsætning halveret i Ukraine

I april genstartede Danfoss sine aktiviteter i Ukraine, og nu kan den alsiske koncern konstatere, at man kommer overraskende godt ud af 2022 i det krigshærgede land. Det skriver JydskeVestkysten.

Godt nok står Danfoss til en omsætning, der blot er 45-50 procent i forhold til året før, men det skal blandt andet ses i lyset af, at koncernens lager i Kyiv blev bombet i begyndelsen af marts.

Der er dog stadig udfordringer med at holde en normal drift kørende. I Kyiv er 80 procent af de 100 ansatte tilbage på kontoret, men de møder ind i hold på en fjerdedel ad gangen. Der er nemlig problemer med både strøm- og varmeforsyning.

Til gengæld kan Danfoss konstatere, at virksomhedens løsninger er efterspurgte – blandt andet i genopbygningen af den ukrainske infrastruktur. I den forbindelse har man leveret produkter til flere humanitære projekter i udbombede byer som Kharkiv, Chernehiv, Mykolaiv.

Originalartikler: https://jv.dk/artikel/danfoss-oms%C3%A6tning-i-ukraine-mindre-ramt-af-krigen-end-forventet-2022-12-9(2)

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078