23948sdkhjf

Slagterigigant satser på kød-robotter

Historisk set har slagterigiganten Danish Crown kun søgt patent fire gange i Danmark, men det tal vil formentlig stige væsentligt fremover.

I det kommende år sætter slagterikoncernen over en milliard kroner af det samlede investeringsbudget på 2,2 milliarder kroner af til "modernisering af produktionsapparatet og ikke mindst opførslen af Danish Crowns nye fabrik i England," skriver Danish Crown i en pressemeddelelse. 

For et år siden etablerede kødgiganten en afdeling, der selv skal udvikle ny teknologi og robotter, der skal give Danish Crown en fordel i den skarpe konkurrence på det globale marked. 

Afdelingen skal derfor i stigende grad udvikle og beskytte sin viden og løsninger med patenter, fortæller Henrik Andersen, der er teknisk direktør i Danish Crown:

- Vores udenlandske kollegaer har en konkurrencefordel i form af lavere lønudgifter, og vi skal gøre automation til vores konkurrencefordel sammen med eksempelvis bæredygtighed. Det gør vi bedst ved at udvikle og patentere løsninger til de arbejdsopgaver, der løses lige så godt eller bedre med teknologi, så medarbejdernes kompetencer kan bruges der, hvor deres faglighed er uundværlig, siger han i en pressemeddelelse.

Udover at automatisere og effektivisere arbejdsgangen på slagterierne for at forbedre konkurrenceevnen, ønsker ledelsen også, at investeringerne skal lette medarbejderne for belastende arbejdsopgaver såsom tunge løft og nedtagninger.

For få måneder siden besøgte Electronic Supplys søstermedie Food Supply Danish Crowns slagteri i Blans, hvor man i øjeblikket tester en robotcelle, der potentielt skal skåne slagterimedarbejderne for 400 løft i timen af tunge delstykker gris, der kan veje op til 15 kilo.

Den fulde version af denne artikel kan ligeledes læses hos Food Supply.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111