23948sdkhjf

Ny regering vil sænke skatten på generationsskifte i virksomheder

Den nye regering vil sænke bo- og gaveafgiften ved generationsskifter fra 15 til 10 procent

Der er godt nyt til de virksomheder, som står over for et generationsskifte.

Den nye SVM-regering vil nedsætte bo- og gaveafgiften ved generationsskifte af erhvervsvirksomheder fra 15 til 10 procent.

Det fremgår af regeringsgrundlaget, som onsdag ved middagstid er fremlagt på Marienborg - statsministerens embedsbolig.

Beskatningen af generationsskifter har ifølge Brian Mikkelsen, administrerende direktør i brancheorganisationen Dansk Erhverv, længe været en stor udfordring for dansk erhvervsliv.

Han peger på, at Danmark er et af få lande i OECD uden særlig hensyn til beskatningen ved generationsskifte i familieejede virksomheder.

- Derfor er det en rigtig god nyhed, at den nye regering vil nedsætte bo- og gaveafgiften ved generationsskifte og lave en ny model for værdiansættelse.

- Det har Dansk Erhverv efterspurgt længe, så vi er selvfølgelig kisteglade for, at det nu bliver en realitet, siger han i en skriftlig kommentar.

Tiltaget er den del af arbejdet med et nyt erhvervsstøttesystem. Det skal øge den strukturelle beskæftigelse med 4000 personer.

I alt går regeringen efter at øge beskæftigelsen med 45.000 inden 2030.

Hos SMVdanmark, der repræsenterer små- og mellemstore virksomheder, havde man gerne set et højere løft.

Det er dog er flot skridt, mener administrerende direktør Jakob Brandt.

- Regeringens fokus på en lavere skattebyrde er helt rigtig, og nemmere adgang til udenlandsk arbejdskraft har stor betydning.

- At man samtidigt fremmer iværksætteriet, letter selskabsskatten, og gør det lettere at generationsskifte er dybt positivt, siger han i en skriftlig kommentar.

Den nye regering vil forbedre erhvervsstøtten med to milliarder kroner. En fjerdedel skal bruges på afgiften ved generationsskifter.

Derudover går 500 millioner kroner til en ny model for værdiansættelse. Den sidste del går blandt andet til et F & U-fradrag.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093