23948sdkhjf

Luke Skywalker og danske droner i kamp mod Putin

I krigen mod Imperiet stod Luke Skywalker i frontlinjen, når han i sin X-wing og med det velkendte grønne lyssværd i hånden tog kampen op med sin berømte og berygtede far, Darth Vader.

Men manden bag karakteren, Mark Hamill, har nu taget en helt anden kamp op. For mens Luke Skywalker som bekendt ikke er iblandt os længere, så forgår kampen mellem den mørke og den lyse side ikke.

I den forbindelse har Mark Hamill og organisationen United24, der støtter ukrainernes kamp mod Rusland, startet en indsamling for at sende Heidrun-droner fra danske Sky-Watch til Ukraine.

For mens lyssværd og en X-wing er ganske brugbare redskaber til kamp i fjerne galakser, så kan kampen i Ukraine blandt andet vindes ved brug af droner. Tidligere på året sendte United24 25 Heidrun-droner til Ukraine, og nu samler de altså ind til 10 mere - denne gang med Mark Hamill i spidsen.

Dronerne bruges til rekognosceringsmissioner, hvor de er yderst effektive, da de har 25 kilometer rækkevideo og kan sende video direkte til den, der opererer dronen.

Støvring-virksomheden Sky-Watch er ikke selv involveret i indsamlingen, men de håber, at indsamlingen kan lykkes, så deres droner kan gøre en forskel på slagmarken.

- Vi håber, det går igennem, så vi kan være med til at hjælpe. Når vi kan være med til at gøre en forskel, så føler vi også, at det er vores pligt, siger Sky-Watch-direktør Martin Schousboe til TV 2 Nord.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Jysk EMS'er jubler ikke trods vækst på 600 procent
Ambu starter ud med vækst i første kvartal
Robotmesse vender tilbage til Odense
Demant vokser 10 procent trods svære betingelser
Google lancerer chatrobot i konkurrence med Microsoft
Midtjyder opkøbt af kapitalfond
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.094