23948sdkhjf

Shape ser frem mod 2023 og nye markeder

2022 har været et stærkt år for Shape Robotics, der for alvor har fået gang i salget af både deres Fable-robotter og deres grydeklare undervisningslaboratorier.

Succesen er primært kommet på det nuværende hovedmarked i Rumænien, men også i Danmark er der landet ordrer, og virksomheden forventer at vokse til flere nye markeder næste år.

Det er også en tilfreds direktør i form af André Fehrn, som kan se tilbage på det bedste år i virksomhedens historie.

- Det har været et travlt år, og vi kan alle være stolte af indsatsen. Med støtten fra vores investorer og partnere vil vores vækstrejse fortsætte de næste år, hvor vi udbygger vores allerede stærke partnerskabsnetværk og indtager nye markeder med nøgleklare løsninger. Som forventet kom der flere større ordrer i de sidste uger af december, og nu har vores teams travlt med at sørge for, at vi får ekspederet alt, inden vi går på velfortjent juleferie. Med de sidste ordreindgange er vi nu helt overbeviste om, at vi rammer det omsætningsinterval, vi har lovet markedet og vores investorer, siger André Fehrn,

Mens hovedmarkedet Rumænien har omfavnet Shape Robotics teknologi på nationalt plan og endda åbnet Steam Labs, er flere andre lande i EU klar med deres nye uddannelsesstrategi. Polen, Bulgarien og Italien investerer ligesom Rumænien eksempelvis massivt i uddannelsesteknologi med afsæt i EU’s Recovery and Resilience Plan, og det får André Fehrn til at se positivt på udsigterne til at udvide forretningen i 2023.

- Med inspiration fra Rumænien forventer vi at se, at andre lande begynder at indkøbe uddannelsesteknologi i 2023 - og derfor må man sige, at vi strategisk har spillet kortene rigtigt, da vi i første omgang valgte at gå fuldt og helt ind i Rumænien. Vi har været med helt fra begyndelsen og kan i forhold til de andre lande både vise proof-of-concept, og at vi kan levere selv meget store leverancer på meget kort tid, hvilket er altafgørende indenfor EdTech-segmentet, siger CEO André Fehrn

Shape Robotics modtog rene robotordrer på omkring 750.000 kroner fra danske kommuner og fra selskabets partner i USA, Pitsco Education. Pitsco Education ender med at købe for 1,5 millioner kroner i år, mod 0,7 millioner kroner sidste år. NOD placerede i sidste uge en ordre på cirka 1 million euro og har i indeværende uge placeret endnu en ordre på omkring 500.000 euro svarende til 11 mindre Steam Labs.

Shape Robotics har en omsætnings-guidance på 130 mio. kr. i 2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078