23948sdkhjf

Kina sætter massive chip-investeringer på pause

Den kinesiske regering er ikke længere varm på at støtte den lokale chip-industri i et ellers forsøg på at udkonkurrere den amerikanske dominans

Hidtil har den kinesiske chip-udvikling og -produktion været støttet af staten, i et strategisk forsøg på at eliminere den amerikanske dominans på markedet, men trods massive investeringer er resultaterne udeblevet, hvilket nu for politikerne til at genoverveje den støttede tilgang til chipproduktion. Det skriver Bloomberg.

Ifølge Bloomberg har netop chipproduktionen været en stærk strategisk drivkraft, der blandt andet skulle sikre Kina økonomisk vækst og styrke det kinesiske forsvar, men nu er det ikke længere sikkert, hvordan chipproduktionen skal støttes.

Ifølge Bloomberg er det amerikanske sanktioner mod Kina, der har gjort det svært for chipproduktionen i Kina at komme rigtigt i gang, men korruption kan også have spillet en faktor.

I et forsøg på at stimulere industrien uden at pumpe milliarder af yuan ind i chipudvikling har politikerne opfordret underleverandørerne til at sænke priserne for på den måde at få gang i efterspørgslen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Jysk EMS'er jubler ikke trods vækst på 600 procent
Ambu starter ud med vækst i første kvartal
Robotmesse vender tilbage til Odense
Demant vokser 10 procent trods svære betingelser
Google lancerer chatrobot i konkurrence med Microsoft
Midtjyder opkøbt af kapitalfond
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.125