23948sdkhjf

Kina sætter massive chip-investeringer på pause

Den kinesiske regering er ikke længere varm på at støtte den lokale chip-industri i et ellers forsøg på at udkonkurrere den amerikanske dominans

Hidtil har den kinesiske chip-udvikling og -produktion været støttet af staten, i et strategisk forsøg på at eliminere den amerikanske dominans på markedet, men trods massive investeringer er resultaterne udeblevet, hvilket nu for politikerne til at genoverveje den støttede tilgang til chipproduktion. Det skriver Bloomberg.

Ifølge Bloomberg har netop chipproduktionen været en stærk strategisk drivkraft, der blandt andet skulle sikre Kina økonomisk vækst og styrke det kinesiske forsvar, men nu er det ikke længere sikkert, hvordan chipproduktionen skal støttes.

Ifølge Bloomberg er det amerikanske sanktioner mod Kina, der har gjort det svært for chipproduktionen i Kina at komme rigtigt i gang, men korruption kan også have spillet en faktor.

I et forsøg på at stimulere industrien uden at pumpe milliarder af yuan ind i chipudvikling har politikerne opfordret underleverandørerne til at sænke priserne for på den måde at få gang i efterspørgslen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125