23948sdkhjf

Stigende forsvarsudgifter kan forgylde dansk forsvarsindustri

Efter Ruslands invasion af Ukraine har Folketinget besluttet at øge de danske udgifter til forsvaret markant, så man rammer Natos krav på 2 procent af BNP.

Det kommer også danske virksomheder til gode, skriver Børsen.

Når der købes nyt materiel ind til forsvaret i udenlandske virksomheder, følger der som regel en såkaldt modkøbsaftale med. Det betyder, at den udenlandske virksomhed skal spendere et lignende beløb hos danske samarbejdspartnere. Det kan enten være som direkte ordrer, som underleverancer eller som teknologioverførsel.

I 2021 blev der indløst modkøbsaftaler for 2,2 milliarder kroner, og ifølge Børsens beregninger vil det beløb blive øget med 700 millioner kroner årligt, når Danmark når 2 procents-målet.

- Det kan give øgede investeringer i dansk forsvarsindustri, hvilket jeg naturligvis byder velkomment. Det er vigtigt for industrien, at disse investeringer drejes i retning af produkter eller services, der understøtter dansk forsvar, siger Joachim Fienkielman, underdirektør hos Dansk Industri, til Børsen.

Han bakkes op af konsulent Frederik Bergenfelt Friis fra Dansk Erhverv. Han påpeger, at SMV’er og den civile sektor med fordel kan bringes mere i spil i forhold til ordrer til forsvarsindustrien.

Originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/kontraktgymnastik-varsler-guldregn-over-danske-forsvarsfirmaer?b_source=borsen&b_medium=row_1&b_campaign=news_2

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Jysk EMS'er jubler ikke trods vækst på 600 procent
Ambu starter ud med vækst i første kvartal
Robotmesse vender tilbage til Odense
Demant vokser 10 procent trods svære betingelser
Google lancerer chatrobot i konkurrence med Microsoft
Midtjyder opkøbt af kapitalfond
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.094