23948sdkhjf

Toke Reedtz fra Waturu idømt konkurskarantæne

I fjor lød det, at manden bag skandalevirksomheden Waturu, Toke Reedtz, var blevet indstillet til konkurskarantæne. Det skete som følge af, at kurator i konkursboet, Mads Danielsen, havde anklaget Toke Reedtz for "groft uforsvarlig forretningsførelse".

Nu er der faldet dom i sagen, og skifteretten i Kolding har dømt Toke Reedtz til konkurskarantæne i to år.

Det skriver Børsen.

Anklagen mod Toke Reedtz gik blandt andet på, at han havde drevet Waturu videre efter håbløshedstidspunktet, altså det det tidspunkt hvor ledelsen burde indse, at det ikke kan lade sig gøre at drive virksomheden videre uden yderligere tab for kreditorerne.

Det har retten erklæret sig enig i.

"Skifteretten finder det herefter godtgjort, at Toke Reedtz som følge af udvist groft uforsvarlig forretningsførelse er uegnet til at deltage i ledelsen af en erhvervsvirksomhed," lyder det i kendelsen fra Skifteretten i Kolding fra 6. januar, som Børsen har fået aktindsigt i.

Sendte aldrig et produkt på gaden

Waturu blev stiftet i 2016, hvor de slog sig op på en decentral vandvarmer, der både skulle være miljøvenlig og reducere mængden af bakterier i vandet. De blev børsnoteret i 2019 og hentede over 17 millioner kroner i forbindelse med noteringen.

I tiden derefter sendte Waturu ikke et eneste produkt på gaden, og derfor blev handlen med Waturu-aktien suspenderet i december 2020.

Den følgende tid var præget af usikkerhed, hvor blandt andet bestyrelsesformanden, flere andre bestyrelsesmedlemmer og selskabets revisor afbrød samarbejdet. Senere skiftede Waturu navn til Green Impact Ventures.

I august 2021 blev de smidt ud af Fondsbørsen, og til sidst endte det med, at Waturu for godt et år siden gik konkurs.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113