23948sdkhjf

Bang & Olufsen finder fodfæste efter hæsligt første kvartal

B&O-topchef er tilfreds med andet kvartal set i lyset af de økonomiske udfordringer, som præger verden

Økonomisk uvejr og coronanedlukninger i Kina har forsøgt at lave benspænd på Bang & Olufsen, men Struer-virksomheden har formået at holde sig på benene.

I andet kvartal af selskabets skæve regnskabsår er det således blevet til et overskud efter skat på tre millioner kroner. Det står i skærende kontrast til det trecifrede millionunderskud i første kvartal.

Det viser Bang & Olufsens regnskab onsdag morgen.

Selskabets topchef, Kristian Teär, hæfter sig ved, at det er lykkedes at komme ud af kvartalet med en voksende omsætning på trods af det økonomiske uvejr, som præger verden i øjeblikket.

- Vi oplevede vækst i kategorien for hovedtelefoner og mindre bærbare højttalere. Resultaterne er vidnesbyrd om robustheden af vores alsidige forretningsmodel og bredden af vores portefølje, siger han i regnskabet.

Sammenlignet med samme kvartal sidste år er omsætningen i andet kvartal vokset med seks procent til 859 millioner kroner.

Bang & Olufsen er dog særdeles opmærksom på, at både krigen i Ukraine, tårnhøj inflation, stigende renter og nedlukninger i Kina fortsat udgør en trussel. Det skriver selskabet i regnskabet.

- I december begyndte Kina at lempe sine coronarestriktioner. Vi tror dog ikke på, at det økonomiske miljø forbedres på den korte bane, lyder det.

Det europæiske og det amerikanske marked har dog vist sig at være robuste i en periode med stor usikkerhed.

Begge markeder oplevede i andet kvartal at vokse pænt og har altså været den primære årsag til, at den samlede omsætning er vokset.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094