23948sdkhjf

Roskilde-virksomhed fyrer 1200

Den danske virksomhed Sonion, der udvikler komponenter til høreapparater og headsets, er svækket af den generelle økonomiske situation på verdensplan.

Det får nu Roskilde-virksomheden til at lukke hele deres produktion i Filippinerne, hvor de dermed fyrer samtlige 1200 ansatte.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

- I 2022 dominerede høj inflation, højere renter og krigen i Ukraine økonomien, hvorfor den globale økonomi forventes at gå ind i en periode med lav vækst - potentielt recession - og med høj usikkerhed. Gennem 2022 har den europæiske teknologi-sektor tabt stor værdi, og væksten i 2023 er forventet til at være lav. Initiativer er nødvendige i et sådant økonomisk klima, siger administrerende direktør Christian Nielsen i pressemeddelelsen.

I pressemeddelelsen lyder det videre, at Sonions nye strategi fra 2022 har betydet et større fokus på høresundhedsmarkedet, og det har fået virksomheden til at skære i de dele af forretningen, som der er lavere indtjening på. Det har resulteret i, at kapaciteten på fabrikken i Filippinerne er for høj til den nuværende produktion, hvilket er forklaringen på lukningen.

I den anledning flytter man nu den dele tilbageværende produktion i Filippinerne til Sonions fabrik i Vietnam, mens dele af produktionen vil blive outsourcet.

Fabrikken i Filippinerne lukker i løbet af første kvartal i 2024.

I Sonion seneste offentlige regnskab, der dækker over 2021, omsatte virksomheden for knap 225 millioner USD og havde en negativ bundlinje på 3,4 millioner USD.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111