23948sdkhjf

Robotmesse vender tilbage til Odense

Robotmessen i Odense vender tilbage.

13. til 15. marts 2024 gæster personer fra det europæiske robotmiljø Odense, når eventet R-24, Robotics, Automation and Drones, løber af stablen.

Eventet er allerede den største nordiske messe, der udelukkende er dedikeret til robotter. Ambitionen for næste års event er derfor klar: R-24 stræber efter at blive Europas bedste udstillingsvindue til de mest banebrydende løsninger med robotteknologi, automation og droner.

Robotmessen løb sidste gang af stablen i 2022 under navnet R-22.

Inden for robotmiljøet er der allerede store forventninger, hvilket også gælder for to af robotteknologiens store pionerer, der har valgt at støtte eventet som officielle ambassadører. Esben Østergaard, Co-founder af Universal Robots og CEO for REInvest Robotics, samt Thomas Visti, der udover at være tidligere CEO for Mobile Industrial Robots (MiR) også er investor og bestyrelsesformand i Visti Unlimited.

Et internationalt event

Begge ambassadører er velkendte i robotmiljøet, på grund af deres store medvirken i med Universal Robots og Mobile Industrial Robots.

Deres ambassadørskab kan derfor ses som et kvalitetsstempel i branchen, og ifølge de to herrer har det danske event masser af potentiale til at blive stort i robotbranchen.

- Over tid er det mit håb, at vi med R-24 kommer til at skabe en robotmesse i verdensklasse her i Odense, og jeg mener, at vi har potentialet til det. Der er så meget robotteknologi, så meget viden og så meget interesse i robotter, siger Esben Østergaard.

Der er Thomas Visti helt enig i.

- R-24 er den største internationale messe i Norden, hvor fokus udelukkende er på robotteknologi. Her i Danmark er der i dag mere end 420 virksomheder, som enten arbejder med robotter, automation eller droner, så vi har virkelig et robotland, der selvfølgelig er et besøg værd.

Odense er en robotby

Ambassadørrollen for roboteventet er ikke ukendt land for Esben Østergaard, eftersom han også var ambassadør for R-22, og han mener, at Odense er det helt rette sted at være.

- Jeg er en af R-24s ambassadører, fordi jeg virkelig mener, at der er behov for denne type robotmesse her, og det er jeg villig til at støtte med mit navn. Som følge af Universal Robots' og MiRs succes har der været en tilstrømning af robotvirksomheder og robot-startups, og der er så meget aktivitet her, så for mig er Odense helt åbenlyst det rette sted at afholde en robotmesse, siger Esben Østergaard.

Det samme mener Thomas Visti. For ham handler det både om at stå bag Odenses robotmiljø, men tilsvarende lægger han vægt på den personlige interesse i det.

- Jeg er ambassadør for R-24, fordi robotter generelt betyder meget for mig. Jeg elsker robotter, jeg bor i Odense, og jeg har været en stor del af hele robotmiljøet her også, så som robotevent betyder R-24 meget for mig, siger Thomas Visti.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063