23948sdkhjf

Satellitproducent viser banebrydende teknologi frem for prinsen

Den nordjyske satellitproducent Space Inventor har gennem flere år arbejdet med konstruktionen af Danmarks første geostationære satellit, og nu er det nået til, at den kan fremvises.

Det blev den tirsdag aften for øjnene af Prins Joachim, der udover sit erhverv som kongelig også er forsvarsattaché, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Det særlige ved geostationære satellitter er, at de med en fart på cirka tre kilometer i sekundet i en højde af lige knap 36.000 kilometer over Ækvator altid befinder sig ud for det samme punkt på jordkloden.

Hastigheden og højden gør tilsammen, at satellitten altså ser ud til at stå helt stille i forhold til Jorden, og derfor kan man pege eksempelvis en antenne fast mod den, og deraf kommer navnet geostationær.

Satellitten kommer til at indgå i en nordamerikansk kommerciel konstellation, men på lidt længere sigt forventer CEO for Space Inventor, Karl Kaas, at den også vil kunne indgå i nationale forsvarsopgaver.

- At hans kongelige højhed Prins Joachim har valgt at komme forbi og se satellitten vidner om, at vi her har at gøre med øverste hylde inden for satellitproduktion. Vi er enormt stolte over det ansvar, vi er blevet givet, og samtidig vidner det officielle Danmarks interesse for projektet selvfølgelig også om, at man inden for Forsvaret vurderer, at denne type satellitter bestemt også har sine styrker i forhold til løsningen af vigtige nationale sikkerhedspolitiske opgaver, siger Karl Kaas.

Space Inventor blev etableret i 2015 og har siden da udviklet satellitter til både forsvaret og til kommerciel brug, ligesom de var en del af Sternula-opsendelsen ombord på Space X-raketten Transporter 6 fra Cape Canaveral i Florida d. 3. januar 2023.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Sackit rammer trecifret toplinje, men overskuddet er på skrump
Meew er gået konkurs
Sønderjyder vil indtage USA: - Vi er mere end fortrøstningsfulde
28 millioner kroner til stor forskningssatsning i droner
Lys-virksomhed henter ny CEO
Lemvig-virksomhed åbner ny fabrik i Kina: - Vi må ikke tøve
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.125