23948sdkhjf

Allerød-virksomhed fortsætter succesen, men direktøren er skuffet

Efter et ualmindeligt godt 2021/2022-regnskab med omsætningsvækst på 52 procent og 80 procent fremgang på bundlinjen går det godt i medico-virksomheden Chemometec.

Sådan fortsætter det i det nye regnskabsår, hvor Allerød-virksomheden, der specialiserer sig i celletælleudstyr, i første halvår vokser med 15 procent på omsætningen og driftsresultatet (EBITDA) går fra 116 millioner i første halvår af 2021/2022-regnskabet til 145 millioner kroner i første halvdel af indeværende regnskabsår, hvilket svarer til en vækst på 25 procent.

Alligevel er den afgående CEO, Steen Søndergaard, ikke tilfreds med starten på året.

- Omsætningen i første halvår 2022/2023 har trods en vækst på 15 procent desværre ikke levet op til vores forventninger. Særligt salget af instrumenter på det nordamerikanske marked har i andet kvartal været udfordret som følge af et generelt mere afdæmpet investeringsklima inden for vores vigtigste forretningsområde, cellebaseret terapi, siger Steen Søndergaard i en børsmeddelelse.

Han uddyber, at tilbageholdenheden blandt investorerne er med til at sætte en stopper for efterspørgslen hos en række udviklingsvirksomheder.

- Det er især faldende efterspørgsel fra kapitalfølsomme udviklingsvirksomheder, der har haft en negativ effekt på vores ordretilgang. Derimod har vi set en fortsat tilfredsstillende vækst i salget af forbrugsvarer og serviceydelser, siger Steen Søndergaard.

Skuffelsen over fremgangen får også Chemometec til at skrue en tand ned for forventningerne til regnskabsåret, hvilket blandt andet skyldes makroøkonomisk usikkerhed.

- Som følge af udviklingen i første halvår samt fortsat betydelig usikkerhed om udviklingen i den globale økonomi og de generelle markedsforhold forventes der nu en omsætning på 430 til 460 millioner kroner i regnskabsåret 2022/2023 mod tidligere udmeldt 485 til 505 millioner kroner. Forventningerne til EBITDA for regnskabsåret 2022/2023 fastholdes på 245 til 260 millioner kroner, lyder det i børsmeddelelsen.

I lyset af nedjusteringen er Chemometecs aktie faldet mere end 20 procent i, skriver Børsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062