23948sdkhjf

Allerød-virksomhed fortsætter succesen, men direktøren er skuffet

Efter et ualmindeligt godt 2021/2022-regnskab med omsætningsvækst på 52 procent og 80 procent fremgang på bundlinjen går det godt i medico-virksomheden Chemometec.

Sådan fortsætter det i det nye regnskabsår, hvor Allerød-virksomheden, der specialiserer sig i celletælleudstyr, i første halvår vokser med 15 procent på omsætningen og driftsresultatet (EBITDA) går fra 116 millioner i første halvår af 2021/2022-regnskabet til 145 millioner kroner i første halvdel af indeværende regnskabsår, hvilket svarer til en vækst på 25 procent.

Alligevel er den afgående CEO, Steen Søndergaard, ikke tilfreds med starten på året.

- Omsætningen i første halvår 2022/2023 har trods en vækst på 15 procent desværre ikke levet op til vores forventninger. Særligt salget af instrumenter på det nordamerikanske marked har i andet kvartal været udfordret som følge af et generelt mere afdæmpet investeringsklima inden for vores vigtigste forretningsområde, cellebaseret terapi, siger Steen Søndergaard i en børsmeddelelse.

Han uddyber, at tilbageholdenheden blandt investorerne er med til at sætte en stopper for efterspørgslen hos en række udviklingsvirksomheder.

- Det er især faldende efterspørgsel fra kapitalfølsomme udviklingsvirksomheder, der har haft en negativ effekt på vores ordretilgang. Derimod har vi set en fortsat tilfredsstillende vækst i salget af forbrugsvarer og serviceydelser, siger Steen Søndergaard.

Skuffelsen over fremgangen får også Chemometec til at skrue en tand ned for forventningerne til regnskabsåret, hvilket blandt andet skyldes makroøkonomisk usikkerhed.

- Som følge af udviklingen i første halvår samt fortsat betydelig usikkerhed om udviklingen i den globale økonomi og de generelle markedsforhold forventes der nu en omsætning på 430 til 460 millioner kroner i regnskabsåret 2022/2023 mod tidligere udmeldt 485 til 505 millioner kroner. Forventningerne til EBITDA for regnskabsåret 2022/2023 fastholdes på 245 til 260 millioner kroner, lyder det i børsmeddelelsen.

I lyset af nedjusteringen er Chemometecs aktie faldet mere end 20 procent i, skriver Børsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Sackit rammer trecifret toplinje, men overskuddet er på skrump
Meew er gået konkurs
Sønderjyder vil indtage USA: - Vi er mere end fortrøstningsfulde
28 millioner kroner til stor forskningssatsning i droner
Lys-virksomhed henter ny CEO
Lemvig-virksomhed åbner ny fabrik i Kina: - Vi må ikke tøve
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.141