23948sdkhjf

Skandale-milliardær kaster penge efter UV-lamper

En ny dansk UV-virksomhed har set dagens lys.

Mere præcist er der tale om UV Equestrian, der agter at sælge UV-belysning til hesteindustrien med målet om at dræbe bakterier og vira og dermed mindske risikoen for sygdom hos hestene.

Det skriver Finans.

Stifterne af det nye UV-foretagende er ikke hvem som helst. Den ene halvdel af UV Equestrian er ejet af UV-koncernen UHV, der har milliardæren Lars Seier Christensen som investor og tidligere udenrigsminister Anders Samuelsen som direktør, mens den anden halvdel er ejet af Equestrian Ventures, der er ejet af den tidligere OL-rytter Andreas Helgstrand, som gennem flere år har været kendt for at svindle samarbejdspartnere gennem sit nordjyske stutteri, Helgstrand Dressage.

Ifølge Finans har  Lars Seier Christensen og Anders Samuelsen gennem UHV i løbet af de seneste år solgt farUV-lys og omsatte i 2022 for 20 millioner kroner.

De ser en stor fremtid i at sælge UV-lamper til hestebranchen.

- Vi ser stort potentiale for at beskytte dyr med UV-lamper og har også oprettet UV-Agri til for eksempel svinefarme og andre industriproduktioner, hvor virusinfektioner kan have alvorlige konsekvenser. Vi vurderer, at der er et meget betydeligt marked globalt for at beskytte heste og det er det, vi kommer til at udvikle sammen med UV Equestrian, siger Lars Seier Christensen til Finans.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062