23948sdkhjf

Wilddetect vil krydse Atlanten

Hørning-virksomheden Wilddetect har stor succes med deres digitale fugleskræmsel, Birdalert, som de i seneste regnskabsår hentede et indtjening på 1,7 millioner kroner på.

For nuværende henter de primært salget i udlandet, og sådan kommer det også til at være i fremtiden.

Men hos Wilddetect håber branch manager René Hvid på, at en ny produktlancering i løbet af 2023 kan sætte yderligere skub i salget.

De er i skrivende stund ved at færdiggøre anden version af deres Birdalert, som både vil øge effektiviteten i produktionen og give nye forretningsmuligheder på den anden side af Atlanten.

Får rette godkendelser til USA

- Når vi kigger fremad, så er næste skridt USA. Den nuværende version af Birdalert har ikke de rette godkendelser i USA, men det får to'eren, siger René Hvid.

Version 2 af Birdalert indebærer blandt andet, at de i stedet for at købe en kasse, som den er i, selv har tegnet en kasse, der er støbt til formålet. Desuden har de øget antallet af stik, så der kan tilknyttes flere eksterne skræmmeværktøjer, og disse stik er i den nye version lavet af aluminium frem for plastik.

Derudover kan man koble flere mikrofoner til den nye version, så der er mulighed for at opfange fuglenes lyde på et større område. Til sidst er den også udstyret med nye, opdaterede komponenter, hvilket blandt andet skyldes, at det er blevet langt vanskeligere at skaffe de komponenter, som de i dag bruger til version 1.

René Hvid fortæller, at de kommer til at skrue op for bemandingen i den lille virksomhed, men det skyldes ikke øgede vanskeligheder ved produktionen af den nye version - tværtimod.

- Rent produktionsmæssigt er version 2 opdateret så meget, at vi kan firedoble produktionen med det samme antal folk og i de samme lokaler, fordi vi har optimeret produktionen, siger René Hvid.

Han henviser blandt andet til, at de med den nye skræddersyede kasse til version 2 kan optimere produktionen gevaldigt.

Med potentialet for øget produktion og dertil begyndende salg i USA forventer de at ansætte en til to nye folk i administration og salg.

Om Birdalert

  • Birdalert et intelligent fugleskræmsel, der kan bruges i landbruget, Industrien, frugtplantager og i byerne til at holde skadedyrsfugle væk fra afgrøder, smådyr og mennesker.
  • Birdalert står og ”lytter”, og når der er sammenfald med en kendt fugleart, udsender Birdalert fugleartens eget ”advarselsskrig”.
  • På den måde udsendes der kun advarselslyde, når en given fugl er til stede, og derfor skåner den omgivelserne for høje lyde, når der ikke er skadedyrsfugle til stede.
  • Andre skræmmeværktøjer som en gaskanon eller en oppustelig mand kan også tilkobles til Birdalert.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094