23948sdkhjf

IT-gigant får 20-årig aftale med Forsvaret

Forsvarsministeriets Materiel og Indkøbsstyrelse (FMI) har netop underskrevet en 20-årig rammeaftale med den Aarhus-virksomheden Systematic.

Aftalen omhandler Systematics kommando-kontrol-system Sitaware, der i forvejen bruges af blandt andet det amerikanske og tyske forsvar.

Det oplyser Systematic i en pressemeddelelse.

Sitaware har været benyttet i den danske hær siden 2008, og med den brede rammeaftale kommer Forsvaret til at modernisere sammenhængen af de operative it-systemer i Søværnet, Flyvevåbnet, Hjemmeværnet og Beredskabsstyrelsen.

Systematic skal ligeledes bidrage til den fremtidige udvikling af nye sikkerheds- og infrastrukturløsninger samt levere projekter og konsulentydelser i forbindelse med C4ISR-systemet.

- Sitaware har spillet en central rolle i Forsvarets digitalisering de sidste 15 år, hvor Systematic har været en værdifuld samarbejdspartner for FMI. Vi står over for en omfattende digitaliseringsopgave, som får afgørende betydning for Forsvarets fremtidige operationelle virke. Det er på den baggrund, at vi nu indgår et længerevarende, strategisk samarbejde med Systematic, så vi sikrer effektiv datasammenhæng og dataudveksling af Forsvarets operative systemer på tværs af alle værn, siger generalløjtnant Kim Jesper Jørgensen, direktør for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse.

Hos Systematic er CEO Michael Holm glad for den nye aftale, som han håber vil sætte yderligere skub i eksporten.

- Vi glæder os til at videreudvikle og samle forsvarets løsninger, og i det hele taget understøtte den digitale transformation, som Forsvaret er i gang med. Da Sitaware blev valgt som det centrale system i digitaliseringen af Hæren for 15 år siden, blev det startskuddet for en global eksportsucces for Systematic. Vi er oprigtigt taknemmelige for, at vi kan fortsætte vores gode samarbejde med det danske forsvar, som kickstartede eventyret for os, siger Michael Holm i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078