23948sdkhjf

Teknologisk Institut skal skrue op for AI i industrien

Teknologisk Institut i Odense er blevet udvalgt i den store EU-satsning AI MATTERS - AI in Manufacturing TesTing and experimentation facilities for EuRopean SMEs - til at hjælpe robot- og teknologivirksomheder med det nyeste inden for test- og forsøgsfaciliteter til at implementere kunstig intelligens, AI, i produktionen.

Det oplyser instituttet i en pressemeddelelse.

Kunstig intelligens vurderes at have et stort potentiale i industrien. Kunstig intelligens kan eksempelvis bruges til robotter i produktionsvirksomheder og optimering af produktionsudstyr ved hjælp af data og algoritmer, som kan sætte virksomhederne i stand til at skabe bedre produkter, tjenester og ydelser til deres kunder blandt andet gennem produktionsoptimering og energi- og materialebesparelse.

Nye intelligente robotløsninger

Målet er - i tæt samarbejde med den europæiske robotindustri og fremstillingsindustri - at få modnet nye intelligente robotløsninger og dermed hjælpe teknologivirksomhederne tættere på markedet, så den europæiske fremstillingsindustri bliver globalt førende inden for anvendelsen af kunstig intelligens og robotter.

Konkret skal de danske partnere i indsatsen hjælpe teknologiudviklere og -udbydere med test af det nyeste inden for kunstig intelligens og robotteknologi til produktionen. Det skal være med til at sikre EU en plads i front, når det kommer til teknologi.

Bred udrulning og anvendelse

I maskinrummet til initiativet finder man 25 store forsknings-, teknologi- og innovationsorganisationer fordelt på otte europæiske lande. De skal nu sammen sikre en bred udrulning og anvendelse af digitale teknologier på tværs af Europa – særligt inden for området avanceret produktion. Det er altså de stærkeste parter på området i EU, der skal være med til at fremme kunstig intelligens.

- Der er brug for nye og innovative robotløsninger med kunstig intelligens, som vi ser frem til at udvikle og afprøve i samarbejde med robot- og teknologivirksomheder. Med Teknologisk Instituts nye, avancerede udstyr får robot- og teknologivirksomheder nemlig muligheden for at komme til Odense og teste muligheder og nye teknologier til konkret brug af kunstig intelligens i produktionsapparater af. Med placeringen af AI-MATTERS-initiativet i Odense styrker vi robotklyngen og skaber endnu bedre udviklingsmuligheder for robot- og teknologivirksomheder, siger teknologichef Kurt Nielsen, Teknologisk Institut.

Teknologisk Institut leder initiativet AI-MATTERS i Danmark og samarbejder med Odense Robotics, Alexandra Instituttet og Force Technology.

- Det er vores formål at understøtte omstillingen af den danske og europæiske fremstillingsindustri til en mere bæredygtig produktion samtidig med, at den er konkurrencedygtig. En produktion, der hurtigt og omkostningseffektivt kan adressere ændrede markedsbehov - og som samtidig understøtter lokal produktion og beskæftigelse, siger Kurt Nielsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Meew er gået konkurs
Sønderjyder vil indtage USA: - Vi er mere end fortrøstningsfulde
28 millioner kroner til stor forskningssatsning i droner
Lys-virksomhed henter ny CEO
Lemvig-virksomhed åbner ny fabrik i Kina: - Vi må ikke tøve
Nyt program sætter produktionsvirksomheder i gang med bæredygtig omstilling
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.063