23948sdkhjf

IoT-virksomhed nedjusterer efter direktør-farvel

Indtil videre har IoT-virksomheden Freetrailer, der ved hjælp af en app låner gratis trailere ud, haft et stærkt år, hvor de i første halvdel af regnskabsåret har omsat for 26 procent mere end i samme periode i 2021/2022-regnskabet.

Indtjeningen har dog haltet en smule, idet Freetrailer i årets første seks måneder lavede lige godt halvanden million kroner i EBITDA mod 2,3 millioner kroner i første halvår året før.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Resultaterne i første halvår får nu Freetrailer til at skrue en smule ned for forventningerne til regnskabsåret, og det sker på baggrund af "en svag start for året i udrulningen af nye udlejningsprodukter og faldende udlejningsfrekvens i H1".

Derfor justerer de nu forventningerne til omsætningen til 76-80 millioner kroner mod tidligere forventninger på 83-85 millioner kroner.

EBITDA-forventningerne skrues ned til 10-13 millioner - tidligere 16-17 millioner kroner.

Det skyldes blandt andet afskedigelsen af direktør Philip Filipsen tidligere på ugen.

I pressemeddelelsen skriver de, at nedjusteringen sker "som følge af ekstraordinære fratrædelsesomkostninger til direktionen, udgifter til nye marketingstiltag, valutaudsving på norske og svenske kroner, øgede omkostninger til styrkelse af organisationen samt ekstra investeringer i udviklingen af Freetrailers tech-platform."

Den midlertidige CEO, Nicolai Frisch Erichsen, tror alligevel på, at 2023 samlet bliver et godt år for Freetrailer.

- Freetrailer har en klar strategi for vækst, og med de nuværende forretningsmæssige og finansielle resultater er virksomheden i en stærk position til at øge investeringerne i ekspansion og fortsætte sin vækstrejse. Freetrailer har et højt likviditetsberedskab med en likvid beholdning på godt 19 millioner kroner, som nu skal investeres i fremtidig vækst for at skabe langsigtet værdi til investorerne, siger Nicolai Frisch Erichsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Sackit rammer trecifret toplinje, men overskuddet er på skrump
Meew er gået konkurs
Sønderjyder vil indtage USA: - Vi er mere end fortrøstningsfulde
28 millioner kroner til stor forskningssatsning i droner
Lys-virksomhed henter ny CEO
Lemvig-virksomhed åbner ny fabrik i Kina: - Vi må ikke tøve
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.109