23948sdkhjf

Elektronikmesse sætter fokus på lydteknologi med nyt eventområde

Lyd og elektronik er to tæt forbundne størrelser i den moderne verden, hvor vi tilmed overalt omgiver os med begge. Derfor dedikerer EOT - Electronics of Tomorrow i år et større eventområde til netop lyd - et område med både udstilling, iværksættere, eksempler på lydteknologi og en konference med konkrete cases og spændende forskere på programmet.

Området er skabt i samarbejde med Danish Sound Cluster og Sound Hub Denmark.

- Vi har oplevet en stor efterspørgsel på at få lydindustrien repræsenteret på EOT, og det glæder os, at vi med så stærke samarbejdspartnere kan sikre en høj faglighed og innovationshøjde på området. Danmark er helt i front inden for lydteknologi, og derfor er det oplagt, at branchen er repræsenteret på EOT, der sætter fokus på fremtidens teknologi, konstaterer projektleder i MCH, Christina Rosenlund.

Det nye eventområde kommer til at summe af lyd, akustik, teknologi og innovation, og det har fået navnet The Wave, der refererer til både lydbølger og nye tendenser. Alle sanser stimuleres i området, og både etablerede aktører i branchen og håbefulde iværksættere på vej frem vil være at finde.

Lydbranchen fortjener større opmærksomhed

Danish Sound Cluster er en medlemsbaseret forening, der bygger bro mellem virksomheder, iværksættere og vidensinstitutioner med det hovedformål at støtte innovationskraften i den danske lydbranche og være med til at skabe mere vækst i branchen. Derfor glæder man sig meget over at være samarbejdspartner på EOT's nye eventområde.

- The Wave sætter fokus på den danske lydbranche, som med 50.000 ansatte fortjener en helt anden opmærksomhed, end den aktuelt får. Branchen står for fire procent af den danske eksport og omsætter for 70 milliarder kroner årligt, men skriger samtidig på kvalificeret arbejdskraft, konstaterer CEO i Sound Cluster Denmark, Torben Vilsgaard.

- Derfor er det meget vigtigt at skabe synlighed om branchen og dens mange attraktive jobs. Og ét af formålene med The Wave er således for vores vedkommende at få tydeliggjort, hvad den danske lydbranche rent faktisk kan. Der hersker nemlig en høj innovation - eksempelvis er den teknologi, der anvendes i danske høreapparater væsentligt mere avanceret end den teknologi, der bruges i eksempelvis mange tech-giganters produkter, fortsætter han.

Lyden skal pirre og foldes ud på EOT

Også i Sound Hub Denmark har man en klar dagsorden for, hvad The Wave-eksponeringen skal bruges til.

- Vi skal gøre lyd relevant i andre brancher end de sædvanlige ved at inspirere de brancher, der har brug for lyd i deres produkter - og dem, der endnu ikke ved, at de har et behov. Derudover skal vi udbrede kendskabet til, hvor stærk Danmark er inden for lyd, fastslår CEO i Sound Hub Denmark, Peter Petersen, og fortsætter:

- Vi har som overordnet mål at tiltrække talent og videns-arbejdspladser til Danmark, og vi ser EOT som en god mulighed for at få flere hertil, folde lyden ud og pirre til endnu større udnyttelse af landets styrkeposition inden for lyd. Det kan ske via flere partnerskaber på tværs, brug af verdensklasse-faciliteter og i sidste ende fysisk tilstedeværelse her i landet. Innovation, talentudvikling og iværksætteri samt lærende fællesskaber er i højsædet for os.

Ambitionen er, at EOT med The Wave fremadrettet skal være det faste mødested for lydindustrien.

EOT - Electronics of Tomorrow finder sted i MCH Messecenter Herning 9.-11. maj 2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062