23948sdkhjf

Apple og Foxconn lover bedre arbejdsvilkår

Nu skal det være slut med negative historier om skandaløse arbejdsvilkår hos Apples underleverandører.
Apple arbejder i disse måneder hårdt for at undgå fremtidige historier om dårlige arbejdsvilkår hos firmaets underleverandører.

Det skriver avisen.dk med reference til The New York Times.

Apple har blandt andet tredoblet antallet af ansatte i firmaets CSR-afdeling og er indgået i samarbejde med Fair Labor Assocation, der inspicerer fabrikker og gør en indsats for at fjerne mindreårige fra samlebåndene, begrænse overtidsarbejde og i det hele taget sikre bedre arbejdsmiljø for firmaernes ansatte.

Resten af branchen følger trop
Blandt Apples underleverandører har især kinesiske Foxconn flere gange været omtalt negativt for skandaløse arbejdsvilkår for de ansatte, men også her er man, ifølge avisen, ved at rette ind.

Således bebuder Foxconn, at den maksimale arbejdsuge fra sommer sættes ned ti l 49 timer, hvilket er i tråd med kinesisk lovgivning og i praksis en halvering af, hvad mange ansatte i øjeblikket arbejder.

Ifølge kilder i branchen vil Apples beslutning være med til at give alle et løft. En CSR-chef i Hewlett-Packard udtaler til avisen: ”Når det største firma hæver lønningerne og skærer i arbejdstiden, tvinger det alle andre fabrikker til at gøre det samme, hvad enten de vil eller ej.”
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.548