23948sdkhjf

Tidligere Martin-direktør tilbage i rampelyset

Peter Johansen ejer i dag lysvirksomheden SGM A/S, som er klar til at præsentere en verdensnyhed til foråret.
Kunderne ved ikke, hvad de ønsker. Sådan lyder et af de grundlæggende mantraer fra Peter Johansen, som blandt andet var med til at opfinde røgmaskinen og siden revolutionere opfattelsen af intelligent lys i sin tid som direktør for Martin Gruppen.

I dag – cirka 15 år efter afskeden med Martin – står Peter Johansen som medejer af lysvirksomheden SGM A/S, der har hjemme i Aabyhøj ved Aarhus og glæder sig til, at han om føje tid kan løfte sløret for en verdensnyhed i lysbranchen.

- Til foråret præsenterer vi som de første i verden en vandtæt, bevægelig lampe, så man ikke behøver at dække sine udendørs lyskilder til med en plasticbrønd, når det regner, som det f. eks. skete til OL i London, fortæller Peter Johansen til Jyllands-Posten.

Bureaukrati førte til opkøb
Vejen tilbage til rampelyset har været lang for Peter Johansen, som i 10 år efter afskeden med Martin havde karantæne fra lysbranchen som følge af en konkurrenceklausul. Tiden blev brugt på at søsætte diverse firmaer og projekter, og egentlig trak det slet ikke i den kreative opfinder at gøre ”comeback” i lysbranchen.

- Det skulle jeg bestemt ikke. Det havde været en belastning at være kendt, og jeg havde ingen intention om at skulle tilbage i ringen igen, få tæv og blive husket som en taber. Overhovedet ikke. Men da de så sagde, at jeg kunne få lov at gøre, som jeg ville - og da jeg samtidig blev mødt med et: "Velkommen tilbage, Peter, hvor har du været, vi har savnet dig," fra alle omkring mig, så ja, så blev jeg sgu grebet af det, siger Peter Johansen om henvendelsen tilbage i 2010 fra den italienske højttalervirksomhed RCF, som på daværende tidspunkt havde opkøbt SGM.

Samarbejdet blev dog en smule for bureaukratisk, og derfor købte Peter Johansen for nylig italienerne ud af firmaet, hvor han i dag er direktør for 30 ansatte og ejer af firmaet sammen med nogle nøglemedarbejdere og en tidligere kunde.
Læs mere om: SGM
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093