23948sdkhjf

Stor global efterspørgsel sikrede kæmpe-regnskab til Kamstrup

Kamstrup forbedrede årsresultatet med 45 procent

Et resultat på 308 millioner kroner før skat og dermed en forbedring på hele 45 procent i forhold til foregående regnskabsår, vækker glæde hos teknologivirksomheden Kamstrup, der netop har offentliggjort regnskabet for 2022.

Efter skat lander overskuddet på 238,1 mio. kr. hos virksomheden, der producerer intelligente måleløsninger til vand- og energisektoren.

- Vi er naturligvis meget glade for det gode årsresultat. Helt frem til september havde vi dog massive udfordringer og manglen på komponenter medførte store leveranceudfordringer. Siden oktober 2022 har vi løbende forbedret leverancerne og forventningen er, at vi med udgangen af 2023 har en fuldt tilfredsstillende leveringssituation, siger Kim Lehmann, CEO i Kamstrup.

Omsætningen endte på 2,8 mia. kr. - en stigning på 18 procent, mens man også kan prale af en rekordstor ordreindgang på 3,6 mia. kr.

"Den markante stigning i ordreindgang hos Kamstrup er bl.a. drevet af det stigende globale fokus på energieffektivitet, reducering af vandspild samt elektrificering. Derudover gennemgår Kamstrup i disse år en markant internationalisering, og væksten i flere markeder udenfor Norden er udslagsgivende for det tilfredsstillende resultat," lyder det i en pressemeddelelse.

- Resultatet og væksten i nye markeder fortæller en historie om stigende global efterspørgsel på grønne teknologiske løsninger på verdens klimaudfordringer. Vi er i høj grad lykkedes med at imødegå den efterspørgsel gennem en succesfuld ekspansionsstrategi. Vi oplever stigende relevans globalt for vores intelligente løsninger, fortæller Kim Lehmann.

I indeværende år forventer Kamstrup at bygge videre på den slutspurt, der var med til at stemple 2022 som "yderst tilfredsstillende".

- Lige nu ser vi nogle fornuftige tendenser i markedet. Leverancesituationen er mærkbart i bedring. Den globale efterspørgsel på digitale, grønne løsninger er stigende, og vi oplever et stærkt momentum på flere markeder globalt, siger Kim Lehmann.

I 2023 vil man fortsat investere 11 procent af omsætningen i innovation, mens "supply chain, lagre og udbygning af produktionskapaciteten" også står som vigtige poster i budgettet.

Desuden forventer man en vækst af medarbejderstaben på 200 ansatte globalt i 2023. I 2022 føjede man 130 ansatte til staben.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vækstkomet tilbyder alle ansatte medejerskab: - Jeg håber, alle medarbejdere bliver millionærer
Gomspace får flere millioner for ESA-ordre
IoT-folk har ændret forretningsmodellen: - Vi lægger hånden på kogepladen
Ugens rokader: Nye ansigter hos Demant, GN og RTX
Fremgang til Danish Aerospace Company efter kommerciel rum-succes
Verdens første 3D-printede raket er blevet sendt afsted
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.078